Filme Go out

The Adventures of Tintin – Secretul Unicornului

The Adventures of Tintin – Secretul Unicornului2011 a fost un an prolific pentru regizorul si producatorul Steven Spielberg , care dupa “Super 8”, “Cowboys & Aliens” si “Real Steel”, aduce in cinematografe filmul de animatie 3D “The Adventures of Tintin” (sau “The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn”). Pelicula este inspirata de o serie de benzi desenate ale artistului belgian Hergé, care s-au bucurat de mare succes. Curios din fire, cu o figura extrem de amuzanta si mereu insotit de haiosul sau caine Snowy, Tintin a incantat copiii secolului al XX-lea cu aventurile sale.

Trailerul reuseste sa redea rapiditatea cu care se desfasoara actiunea, umorul personajelor si intrigile misterioase, pentru a oferi o imagine despre ce inseamna “Aventurile lui Tintin” si celor care nu si-l amintesc din copilarie, dar sunt amatori de animatii 3D reusite cu detectivi, aventuri si comori.

Aventura lui Tintin (Jamie Bell), tanar jurnalist, incepe in momentul in care cumpara din targ pentru doar cativa banuti  o macheta a corabiei numita Unicornul. Imediat, baiatul este abordat de Ivan Ivanovitch Sakharine (Daniel Craig), un barbat misterios si sinistru, care incearca sa obtina macheta cu orice pret. Desigur, politia este si ea implicata in actiune, prin intermediul detectivilor Thomson si Thompson (Simon Pegg si Nick Frost), ridicoli si incompetenti, dar foarte amuzanti.

Tintin descopera ca inauntrul machetei corabiei se afla un rulou de pergament, in momentul in care cainele sau strica macheta luptandu-se cu pisica vecinilor. Oamenii lui Sakharine il rapesc pe Tintin si pe nedespartitul sau tovaras Snowy, care ajung prizonieri pe vasul SS Karaboudjan. Reusind sa scape, tanarul ajunge la capitanul corabiei, Haddock (Andy Serkis), un barbat morocanos, mereu beat si care nu are idee ce se intampla la bordul navei sale. Reusind sa scape de pe vas si de urmaritorii trimisi de Sakharine, Tintin, Snowy si noul lor insotitor, capitanul Haddock, ajung in Maroc, la curtea Seicului, care are la randul sau o macheta a Unicornului.

Haddock isi aminteste ca inaintasul sau Sir Francis Haddock a fost capitan al vasului Unicornul ins ecolul al XVII-lea. Avand la bordul sau o mare comoara,Unicornul a fost atacat de o nava a piratilor, condusi de fiorosul Red Rackham. Pierzand lupta, Sir Francis este nevoit sa se predea piratior,nu inainte insa de a scufunda Unicornul impreuna cu cea mai mare parte a comorii. Se pare ca stramosul lui Haddock a creat cele trei machete ale Unicornului pentru a ascunde in ele trei pergamente care impreuna indica locul in care se afla comoara.

In urma unor intrigi bine planificate, Sackharine, care se dovedeste a fi urmasul lui Rackham, ajunge si el la curtea Seicului, reuseste sa fure toate cele trei pergamente si sa fuga cu ele inapoi in Europa. Tintin, Snowy si capitanul Haddock nu se lasa invinsi si il urmaresc pe raufacator, ajutati de aiuritii politisti Thompson. Finalul povestii, unul fericit, evident, nu-i va dezamagi pe admiratorii lui Tintin.

O buna ilustrare a stilului lui Spielberg, animatia 3D “Aventurile lui Tintin” se bucura deja de aprecierea publicului, primind nota 7.8 de la peste 18000 de utilizatori IMDb.com. Se pare ca vor exista chiar doua filme care vor continua aventurile lui Tintin. Ritmul alert al povestii, efectele 3D, personajele haioase si deja celebre, fac ca filmul sa fie unul pentru toate categoriile de varsta. Iata si trailerul:

Cosmina Imbrea

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu