Filme Go out

Happy Feet Two – Pinguinii danseaza din nou

Happy Feet Two – Pinguinii danseaza din nouPinguinii premiati cu Oscar in 2007 s-au intors intr-o noua comedie. Desi nu am reusit sa vad primul „Happy Feet”, cea de-a doua animatie a seriei m-a atras printr-un trailer plin de momente amuzante si filmul m-a cucerit din primul moment. Mumble (Elijah Wood) si Gloria (Pink) sunt un cuplu tanar, cu un pui adorabil, pe nume Erik (Ava Acres), care incearca sa descopere ca orice pinguin imperial, care este talentul sau. Intamplarile prin care trece il ajuta pe micut sa se descopere pe sine si pe cei care ii sunt dragi, sa isi faca noi prieteni si sa vada lumea cu alti ochi.

Din cauza miscarilor ghetarilor, lumea pinguinilor imperiali, din care face parte si familia lui Erik, estei n pericol de exterminare si toti trebuie sa se uneasca pentru a gasi o cale de salvare. In incercarea lor de a rezista lipsei de hrana, viscolelor si alunecarii gheturilor, simpaticii pinguini se imprietenesc cu un elefant de mare si cei doi pui ai sai, sunt atacati de pasari skua, sunt ajutati de oamenii de pe un vas care naviga in zona (alungati insa de viscol) si invata ca eforturile pe care le fac impreuna au rezultate mult mai bune.

Personajele sunt minunat conturate si usor de retinut. Chiar si oamenii, carea adora piesele celor de la Queen si nu rateaza nici o ocazie de a scoate chiatara. Povestile fiecaruia dintre personaje sunt remarcabile: aceea a lui Sven, un pufin care se da drept pinguin zburator si devine idolul lui Erik, aceea a lui Lovelace (Robin Williams), salvat de oameni si bun prieten al lui Sven (Hank Azaria), a lui Ramon (Robin Williams) care se crede un adevarat Don Juan si se indragosteste de mandra Carmen (Sofia Vergara), a lui Bryan, elefantul de mare artagos dar foarte grijuliu cu puii sai. Cea mai captivanta si amuzanta mi s-a parut insa povestea krill-ilor Will si Bill, cu vocile remarcabile ale lui Brad Pitt si Matt Damon. Nevertebrate marine, al caror principal scop este sa fie hrana pentru alte animale, krillii traiesc intr-un grup urias, ca un roi. In momentul in care Will decide ca vrea sa urce in lantul trofic si sa devina el insusi pradator, viata tuturor krill-ilor se schimba, iar relatia si conversatiile dintre Will si bunul sau prieten Bill te vor face sa razi cu lacrimi.

„Happy Feet Two” este o poveste captivanta despre prietenie, curaj, onoare si despre toate valorile care aduc fiintele impreuna in lupta pentru supravietuire. Prietenia dintre Erik, Atticus si Boadicea, cei trei pui de pinguin este la fel de profunda ca si relatie dintre fiecare pui cu parintii sai, iar atitudinea plina de curaj si hotarare a micutilor este decisiva pentru salvarea intregului neam al pinguinilor imperiali. Pasiunea pentru dans ii uneste inca o data pe pinguinii imperiali, carora li se alatura pinguinii din Adelia, elefantii de mare si chiar si krillii, fara sa fie constienti de asta.

Desi efectele 3 D nu sunt spectaculoase, muzica, povestea, personajele si comedia savuroasa, fac din „Happy Feet Two” un film recomandat pentru publicul de orice varsta. Utilizatorii IMDb i-au acordat un calificativ peste medie: 5.9, iar criticile sunt in mare parte favorabile peliculei cu pinguini.

Cosmina Imbrea

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu