Evenimente Go out

Road Grand PINK: primul concurs de ciclism feminin din Romania

Road Grand PINK: primul concurs de ciclism feminin din RomaniaRoad Grand PINK, primul concurs de ciclism destinat in exclusivitate femeilor se va desfasura pe 26 aprilie 2015, pe strazile orasului Otopeni, judetul Ilfov. Desi este considerat unul dintre cele mai dure sporturi din lume, punandu-i pe sportivi la grea incercare, din cauza distantelor lungi parcurse sau a ritmului infernal in care se pedaleaza, ciclismul a inceput sa atraga de curand si un numar din ce in mai consistent de reprezentante ale sexului frumos. Iar de la primele plimbari timide cu bicicleta, pana la aparitia dorintei de a face performanta nu este decat un singur pas.

Un grup de pasionate din Bucuresti a facut acest pas, concretizat intr-o premiera pentru Romania, un concurs de sosea rezervat fetelor, la care se pot inscrie atat amatoarele cat si sportivele legitimate. Exista doua variante de traseu, in functie de experienta fetelor, Easy si Long Ride, dar si categorii de copii si de perechi, parinte-copil. Noutatea este cu atat mai mare, intrucat concursurile de sosea sunt mult mai putine decat cele de mountain-bike, aceasta disciplina fiind insa in plina crestere. O cursiera din carbon cu rotile ei subtiri de doar 2 centimetri si componente de mare precizie poate atinge viteze de peste 50 de kilometri pe ora, iar atunci cand ea este pusa in miscare si strunita pe viraje de o femeie, spectacolul este total. Concursul se va desfasura pe un circuit de 3.2 kilometri, cu linia de start si de finis in fata Primariei Otopeni.

De mult timp de doream sa concuram doar intre noi fetele, fiindu-ne mai dificil, mai ales celor incepatoare sa alergam cot la cot cu baietii. La Road Grand PINK, fetele care abia acum au descoperit ciclismul de sosea pot concura intr-un mediu sigur, iar fetele cu experienta isi vor demonstra abilitatile. Suntem sigure ca din ce in ce mai multe femei vor descoperi avantajele ciclismului, sanatatea si independenta pe care acest sport le ofera”, spun fetele din echipa de organizare

Concursul este organizat impreuna cu BikeXpert Racing Team si Hai Cu Bicla, o organizatie non profit care promoveaza mersul pe bicicleta, bucurandu-se de sustinerea Primariei Otopeni. O echipa de 15 fete, toate practicante ale ciclismului, si-au pus impreuna abilitatile pentru a duce sarcina organizatorica la bun sfarsit si pentru ca ziua de 26 aprilie sa devina o sarbatoare a ciclismului.

Inscrierile de deschid pe 15 februarie 2015 pe www.RoadGrandPink.ro. Mai multe detalii si pe www.facebook.com/RoadGrandPink.


 

 


 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu