Filme Go out

Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides

Pirates Of The Caribbean: On Stranger TidesMult asteptata pelicula a carei premiera a avut loc in Romania pe 20 mai a starnit uimirea multor cinefili. "Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi" ("Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides" – titlu original) este cea de-a patra productie din franciza care il are ca personaj central pe piratul Jack Sparrow, interpretat de Johnny Depp in toate cele patru filme. Ceea ce i-a mirat pe criticii de film a fost succesul acestui film, care a adus incasari de peste un miliard de dolari, in ciuda criticilor nu foarte favorabile primite.

Cu un nou regizor "la carma", in persoana lui Rob Marshall, cea de-a patra parte a seriei "Piratii din Caraibe" incearca sa aduca ceva nou, pentru a suplini disparitia personajelor interpreteta in cele trei pelicule anterioare de catre Orlando Bloom si Keira Knightley. Astfel, "Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi" se concentreaza doar asupra lui Jack Sparrow si asupra unor personaje noi, care nu ii pot face insa concurenta piratului.

Filmul prezinta aventurile capitanului pirat intruchipat de Johnny Depp, in cautarea Fantanii tineretii. Jack Sparrow, insotit de capitanul Hector Barbossa (Geoffrey Rush), fostul sau dusman cu care se aliaza fortat de imprejurari , pleaca intr-o noua aventura, sperand sa gaseasca legendarul izvor. Pe parcurs descopera insa ca au si concurenta: piratul Barba Neagra (Ian McShane) si frumoasa lui fiica Angelica (Penelope Cruz), care ii va trezi interesul lui Sparrow.

Scenariu este destul de "stufos" si pare ca nu permite valorificarea la maximum a prezentei unei actrite de calibru precum Penelope Cruz, care, in ciuda personalitatii sale puternice, nu este decat iubita lui Jack Sparrow. In plus, Barba Neagra nu pare nici el suficient de fioros pentru a fi un personaj malefic convingator, iar povestea de dragoste dintre unul din misionari (Sam Claflin) si o sirena (Astrid Berges-Frisbey) abia reuseste sa atraga atentia. Cu toate acestea, Johnny Depp nu se dezminte si readuce la viata un Jack Sparrow care nu este niciodata plictisitor. Probabil acesta este si motivul pentru care atatia cinefili au mers sa vada filmul, desi nu se asteptau la o pelicula impresionanta.

Efectele 3 D ale filmului nu sunt foarte convingatoare, din cauza ca majoritatea scenelor sunt intunecate. In concluzie"Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi" este un film usurel de week-end, la care iti recomand sa mergi doar daca esti un mare fan Johnny Depp si nu te astepti sa fii "dat pe spate" de actiune si de efectele speciale.

Finalul deschis si incasarile deja consistente vor duce probabil la realizarea unei a cincea parti a francizei, ceea ce va pune probabil la incercare simpatia.

Punctaj IMDB: 7

Cosmina Imbrea

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu