Filme Go out

The Way Back – Drumul catre supravietuire

The Way Back – Drumul catre supravietuireM-am uitat la acest film doar din curiozitate sa vad cum joaca Dragos Bucur alaturi de cativa mari actori americani precum Ed Harris si Colin Farrell. Desi este un film de vreo doua ore, a fost o placere sa il urmaresc. O drama ce spune povestea unor prizonieri din lagarele de concentrare care evadeaza si infrunta toate obstacolele pe care le aduce natura precum inghetul, desertul, vantul, lupii, foamea etc. doar pentru a-si recastiga libertatea pierduta.
    
Interpretarea lui Dragos Bucur a fost mai buna decat ma asteptam ceea ce m-a facut mandra. Colin Farrell a reusit pur si simplu sa se transforme intr-un personaj cum nu iti inchipui, iar daca in general interpreteaza roluri in care are o personalitate si carisma puternica ce te atrage ca un magnet, in acest film este la polul opus, jucand un rol negativ insa a carui personalitate ajungi sa o intelegi cu cat vizionezi mai mult actiunea. Iar Ed Harris este unul din titanii ecranizarilor americane care isi interpreteaza rolul exceptional.
    
Filmul este presarat si cu cateva scene de umor ce usureaza un pic durerea si incercarile grele prin care trec personajele noastre. Pana aproape de sfarsitul filmului reusesti sa te atasezi de fiecare dintre ei si cu greu le poti da drumul.
    
Este un film bun, cu mesaj si care pune accent pe poveste, nu este un film comercial, nu ai sa vezi scene fabuloase sau replici exceptionale. Doar replici memorabile, cu scene profunde care incearca sa atinga acele corzi sensibile ale spiritului uman.
    
Astfel ca, daca doresti sa vezi un film care sa iti mentina adrenalina si suspansul la maxim si astepti sa iesi entuziasmat dupa vizionarea lui, nu este filmul pe care vrei sa il urmaresti. Insa daca vrei un film care sa vorbeasca cu tine, care sa iti ofere doar o privire asupra experientei unor oameni obisnuiti ce au trecut printr-o perioada in care comunismul era la putere si care le-a incercat resursele pana la sange acesta este filmul pe care trebuie sa il vezi.
    
Recomand tuturor sa lase un pic filmele comerciale la o parte pentru o clipa si sa urmareasca acest film care nu poate fi inclus in tiparele obisnuite ale cinematografelor.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu