Filme Go out

Limitless – Un ratat cu succes

Limitless – Un ratat cu succesEddie (Bradley Cooper), este un scriitor mediocru care de-abia reuseste sa tasteze doua randuri pe zi. Se spala din ani in pasti, iar barba cred ca are deja o colonie de purici, casa arata ca o cocina de porci, iar viata lui toata este un dezastru. Bani nu, un plan sau macar un scop pe care sa il urmareasca… nu, prietena se satura si il paraseste si chiar si propriul sau editor este tentat sa ii dea drumul. Asta pana cand intalneste… pastila-minune.
    
Pastiluta miraculoasa confera dependenta exact ca un drog numai ca unul din efectele sale esentiale este ca ofera posibilitatea creierului uman sa se foloseasca de intregul sau potential si nu numai doar de 20% care e folosit in mod normal. Problema apare atunci cand te lasi de pastila pentru ca, daca incetezi sa o mai consumi, mori. Insa prin digerarea pastilei, Eddie poate apela la fiecare celula si neuron din creieras pentru a deveni super-destept: banii curg de peste tot, ajunge multi-functional, carismatic, atragator, si poate invata o limba straina in mai putin de cateva ore.

A fost un film interesant de urmarit si finalul m-a surprins, pana unde poate merge un om pentru a-si indeplini dorintele in momentul in care i s-a oferit o portita spre a le obtine mult mai usor decat printr-o munca istovitoare. In film apare si Robert De Niro, ceea ce aduce culoare si provocare. Mi-a placut si ideea si modul in care scenariul a fost pus in practica. Un dialog usor, direct si inteligent, care poate atinge fiecare telespectator. Este unul din acele filme care te pune pe ganduri si iti ridica intrebari existentiale. Iar acest gen de filme e cel care merita vazut.

Nu este obositor, actiunea curge destul de repede si ideile nu se pierd pe drum, iar principala tema abordata ramane centrala pana la sfarsit, nelasandu-se acaparata de faima actorilor si pastrand ideea in picioare. Posibilitatea folosirii creierului la potentialul lui maxim poate sau nu fi periculoasa asta in functie de cine il utilizeaza si in ce scopuri! Acum care este varianta mai buna, corecta sau justificata, va depinde de fiecare sa aleaga. Totusi, fiecare din noi are liber arbitru. Tu poti alege?

Acestui film i-a fost acordata nota 7.3 de catre cei de la IMDB.com, deci merita vazut!

foto HMultiplex.ro

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu