Evenimente Go out

INCEPUT DE VARA CU PREPARATE DACICE SI VINURI PREMIATE LA BORDEI

INCEPUT DE VARA CU PREPARATE DACICE SI VINURI PREMIATE LA BORDEIVara ne zambeste anuntandu-ne clipe magice, si odata ce am intrat in luna iunie nu e prea devreme sa te decizi asupra vinului si felurilor de mancare de care doresti sa te bucuri in acest sezon. Asocierea felurilor de mancare cu vinurile este o adevarata stiinta. Degustarea de preparate dacice si vinuri care a avut loc vineri seara la unicul restaurant dacic din Bucuresti, La Bordei, ne-a demonstrat inca o data ca este adevarat. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Domeniul Coroanei Segarcea, furnizor al Casei Regale a Romaniei. Preparatele dacice unice si vinurile exceptionale s-au dovedit a fi combinatia ideala pentru o seara perfecta de vara.

Intr-o atmosfera destinsa, intre prieteni, am facut cunostinta cu preparatele dacice, pe care le poti degusta doar la unicul restaurant dacic La Bordei, darsi cu vinurile Domeniului Coroanei Segarcea. Un prilej potrivit pentru a ne intalnidin nou cu vinuri de elitasi de a gusta pentru prima dataInvartita Dacicasi alte preparate sanatoase si gustoase, pregatite cu drag de chef-ul restaurantului La Bordei.
Virgil Profeanu, owner si designer al restaurantului La Bordei, ne-a impartasit povestea restaurantului si cateva dintre secretele preparatelor care se servesc La Bordei. Cristian Grigore, reprezentant al Domeniului Coroanei Segarcea si lector al cursului de sommelier Barmania, ne-a furnizat informatii deosebit de interesante si utile privind asocierea potrivita dintre preparate si vinuri.

INCEPUT DE VARA CU PREPARATE DACICE SI VINURI PREMIATE LA BORDEIFestinul dacic a inceput cu servirea unui Platou Dacic, continand mezelicuri dacice pregatite dupa retete specialesi prin metode naturale, branzasi legume proaspete. La acesta am asortat un vin alb, Prestige Pinot Gris,si unul rose, Minima Moralia, care intruchipeazainsasi placerea sezonului estival.
Invartita Dacica este un preparat dupa o retetaoriginala, o rulada din ficatei gustosi inveliti intr-o foaie de aluat crocant. Surpriza gustului deriva dintr-un sos special preparat din vin si miere, usor condimentat. Alaturi am servit  doua feluri de vin rosu, la alegere: Cabernet Sauvignon, selectat din gama Prestige, si Vardo, Puterea Vointei.

INCEPUT DE VARA CU PREPARATE DACICE SI VINURI PREMIATE LA BORDEIIncheierea perfecta pentru o seara de vara a fost Comoara Padurii, un preparat dacic dulce, usor, care include in componenta sa fructe de padure, alune, friscasi miere.
Constand intr-o selectie de preparate dacice, sanatoase, fara aditivi, dar mai ales gustoase, si o diversitate de vinuri rosii, albe si rose, acest eveniment de degustare propune o metoda relaxanta de a petrece timp de calitateintreaga vara pe terasa unui restaurant unicin Bucuresti, La Bordei.