Evenimente Go out

Ziua Internationala A Mediului a fost cu joc si ateliere creative pentru copii

Ziua Internationala A Mediului a fost cu joc si ateliere creative pentru copiiDuminica, 5 iunie, a fost sarbatorita Ziua Internationala a Mediului la initiativa ONG-ului Padurea Copiilor.
Evenimentul intitulat Regasirea Copilariei a fost gazduit de Gradina Botanica din Bucuresti. S-a reamintit prin jocuri si diverse alte activitati creative importanta participarii noastre si mai ales a tinerei generatii la salvarea planetei.
 
Astfel, Romania s-a alaturat celor peste 100 de tari ce sarbatoresc in fiecare an  aceasta zi dedicata naturii. Au fost 12 ateliere interactive, practice si educative, ce au abordat diferite teme de mediu precum: circuitul apei in natura, reciclare selectiva, reutilizare, descoperirea naturii. Participantii au luat astfel contact cu misiunea Padurea Copiilor de a sustine eforturile globale de constientizare a problemelor de mediu, de a salva patrimoniul natural al planetei, de a readuce natura in comunitate, de a terraforma.
 
Copiii au confectionat copacei din maculatura, au aflat despre regulile de reciclare si au pictat in culori indraznete 114 copacei ce au fost apoi plantati metaforic in machetele Padurea Copiilor. Au avut loc 139 de sesiuni sportive ce au combinat sariturile peste obstacole, aruncarea mingii in plasa si sprintul. Din imaginatia participantilor s-a nascut si cea mai lunga opera de arta pe teme de mediu desfasurata pe o rola de autocolant de 34 de metri.
 
Reciclarea si reutilizarea au fost teme importante in cadrul evenimentului. Participantii au readus la viata prin pictura 425 de tricouri, au transformat cofrajele de oua in buburuze, au pus viata in felicitarile cu seminte.
Copiii au experimentat natura, sunetele si texturile padurii prin teatru senzorial si au aflat povestea Bradutului vorbitor, cu ocazia acestei piese de teatru.
In plus, Padurea Copiilor a adus 20 de paleti, echivalentul unui brad de 80 de ani, din care s-au asamblat carturi de lemn si obiecte de mobilier. Parintii si copiii au facut echipa atat in construirea carturilor, precum si la testarea lor pe aleile Gradinii Botanice.
 
La eveniment au fost stranse donatii in valoare de 1.300 lei pentru viitoarele paduri, fonduri pe care Padurea Copiilor le va transforma in 260 de puieti pe care ii va planta si ingriji, incepind din toamna acestui an.
 

Redactia Egirl

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu