Evenimente Go out

Gran Gelato Artigianale s-a deschis in zona Floreasca

Gran Gelato Artigianale s-a deschis in zona FloreascaIubitorii de înghețată știu că o gelaterie tradițională se recunoaște după aroma de vanilie, la fel cum știu că cei mai pricepuți în mixarea perfectă a aromelor pentru o înghețată sunt italienii. Astfel, Bucureștiul are de puțină vreme o nouă gelaterie artizanală italiană, Gran Gelato Artigianale, deschisă în Calea Floreasca nr. 91/111.
 
Gelateria Gran Gelato este ideea lui Gianfranco Toniolo, careîn 1992 a deschis un magazin artizanal în Portogruaro, un oraș din provincia Veneția, cu dorința de a face un  produs folosind doar materii prime de înaltă calitate, totul într-un mod cât se poate de tradițional, inclusiv prin mixarea manuală a ingredientelor. În rețetele sale, Gianfranco Toniolo folosește doar ingrediente naturale, cum ar fi lapte și fructe proaspete, cacao de cea mai buna calitate, alune de pădure din Piemont, fistic selectat Bronte și multe alte ingrediente, în funcție de sezon.
 
Ca orice om pasionat de munca sa, după multe sacrificii și eforturi zilnice de a îmbunătăți  produsul, rezultatele au apărut, numărul de clienți de toate vârstele devenind din ce în ce mai mare. 
 
După succesul din Italia, Gianfranco Toniolo și fiul său, Alessandro Toniolo, au decis să deschidă în 2013 și în România,la București, o gelaterie stradală cu atelier pentru producerea de înghețată cu rețete tradiționale italiene. Rezultatele au început să apară și la București, în lunile de vară având aproximativ 500-600 de clienți pe zi și mai mult de 1000 de clienți în weekend, iar media de două cupe/client. Astfel, familia Toniolo a decis să deschidă o a doua locație dedicată înghețatei, cea de pe Calea Floreasca nr. 91/111.
 
Am crescut cu pasiunea pentru înghețată și cu această curiozitate de a amesteca aromele cu fructele pentru a obține gusturi și texturi noi. Practic, în atelierul de producție din București experimentăm zilnic noi sortimente de înghețată pentru că noi chiar credem că avem o cultură a înghețatei. Mai mult decât atât, clienții sunt cei care ne inspiră pentru că de multe ori ei sunt cei care ne întreabă de gusturi descoperite în vacanțele lor în Italia și pe care vor să le regăsească și aproape de casă. De aceea, s-a creat o rețea fidelă de clienți care revin la noi tocmai pentru autenticitatea gustului,” povestește Alessandro Toniolo despre business-ul său.
 
În prezent, meniul gelateriei conține peste 40 de sortimente de înghețată, care diferă în fiecare zi. De asemenea, înghețata se prepară zilnic, iar sortimentele pe care le găsiți în cele două locații diferă în funcție de materia primă de sezon. Printre cele mai comandate sortimente sunt Fior di Latte, Vaniglia, Pistacchio, Frutti di Bosco, Limone.
 
Spațiul inedit din Calea Floreasca are un design viu colorat dar totodată suficient de elegant încât să te proiecteze într-un local italian, totul fiind în aromie cu fructele de sezon și sortimentele de înghețată artizanală. Ca orice bistro italian veritabil, cafeaua și cocktailurile pe bază de Aperol sunt prezente în meniu, precum și aperitive din bucătăria tradițională italiană, aduse direct din țara de origine.
 

 
 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu