Filme Go out

Documentarul “Eu sunt Malala”

Documentarul "Eu sunt Malala"“Tuturor fetelor care au fost nedreptatite si reduse la tacere. Impreuna, ne vom face glasul auzit.”
 
Malala a devenit un simbol international al luptei pentru adevar, pentru dreptate, pentru educatie, pentru femei.
 
Este un documentar ce te zguduie din interior, ce te face sa iti analizezi viata mai profund, te aduce in pragul lacrimilor pentru ca realizezi ca lumea ar putea fi mai buna daca am contribui cu totii!
 
Povestea "Eu sunt Malala", bazata in totalitate pe fapte reale, a reusit sa schimbe lumea si nu a lasat ca lumea sa o schimbe pe ea.
 
Recunosc ca acest documentar a reusit sa ma impresioneze pana la lacrimi si chiar a atins corzi sensible din adancul propriului suflet.
 
Malala este o fata simpla din Pakistan a carei singura dorinta era sa invete si sa traiasca o viata frumoasa si linistita alaturi de familie. Malala este vocea unei fete, care reprezinta un popor intreg, care de frica a tacut ani intregi. Desi a fost impuscata de talibani in cap pentru curajul de a vorbi impotriva lor doar la varsta de 15 ani, a reusit sa supravietuiasca, si mai mult de atat, nu s-a lasat ingropata, nu s-a lasat intimidata ci s-a ridicat si mai sus si a ridicat vocea atat de tare incat sa o auda o lume intreaga. Singurele ei arme in lupta cu acesti oameni rai, periculosi si nemilosi au fost inteligenta si curajul.
 
"Pace in fiecare casa, pe fiecare strada, in fiecare sat si in fiecare tara – acesta este visul meu. Educatie pentru fiecare baiat si fata din lume. E dreptul meu sa stau in banca la scoala si sa citesc impreuna cu prietenele mele. Dorinta mea este sa vad un zambet de fericire pe fata fiecarui om.
Eu sunt Malala. Lumea mea s-a schimbat, dar eu nu."
 
Regulile impuse de statul islamist sunt clare, dar Malala nu a vrut sa se supuna, ea nu a incetat sa invete chiar daca societatea ii interzicea acest lucru. Decat sa renunte la educatie a preferat sa invete acasa alaturi de mama ei, care nu stia nici sa scrie, nici sa citeasca. Insa lucrurile se agraveaza si tatal ei primeste un telefon in care fiica ii este amenintata cu moartea. Cu toate acestea Malala nu renunta la principiile ei, desi are o varsta atat de frageda; curajul ei te inspira!
 
"Lasa-i sa ma omoare. O sa mor pentru lucrurile in care cred.”
 
“Eu sunt Malala” atat sub forma de carte dar si documentar merita timpul si energia. Este o poveste ce mi-a deschis ochii si m-a emotionat dincolo de puterea cuvintelor.
 
Malala locuieste acum in Anglia, este un simbol al puterii propriului glas, pentru ca dupa ce a fost impuscata in cap, dupa ce a stat zile intregi in coma, s-a trezit si a devenit un simbol al puterii unei singure persoane de a putea schimba lumea prin propriul exemplu.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu