Filme Go out

Fright Night – ce faci cand afli ca vecinul tau e vampir?

Fright Night - ce faci cand afli ca vecinul tau e vampir?Desi refuza sa creada la inceput, Charley (Anton Yelchin) afla ca noul sau vecin aratos si foarte sociabil pe nume Jerry (Collin Farrell) este un vampir cu un apetit nemasurat. Tocmai cand era in sfarsit multumit de viata lui si ii mergea bine pe toate planurile, a intrat ingrupul elevilor "cool" si are o iubita dorita de toti prietenii lui, Charley se confrunta cu o situatie incredibila. Descoperind ca tot mai multi dintre colegii lui si chiar fostul lui cel mai bun prieten tocilar Ed Lee (Christopher Mintz-Plasse) dispar in mod misterios, Charley se hotaraste sa investigheze problema.

Descoperind ca Jerry este exact cum il avertizase Ed, Charley apeleaza la ajutorul lui Peter Vincent (David Tennant), un magician din Las Vegas care are un show cu vampiri si se pretinde expert in vampirism. Vincent nu il ia in serios, astfel ca adolescentul se vede nevoit sa se descurce singur. Simtind ca este in pericol sa fie dat in vileag, Jerry vine sa se planga mamei lui Charley ca acesta il hartuieste si ajunge sa dea foc casei in care se afla baiatul impreuna cu mama si iubita lui Amy (Imogen Poots). Cei trei reusesc sa scape din casa incendiata si urmeaza o cursa nebuna prin desert, urmariti fiind de vampirul inversunat.

Urmeaza o lupta pe reprize intre Charley si Peter care i se alatura in cele din urma, pe de o parte, si Jerry insotit de armata lui de victime devenite vampiri (inclusiv Amy), de cealalta parte. Destul de previzibil, Binele invinge Raul si avem un veritabil happy-end de Hollywood, putin sexy si putin amuzant.

Efectele 3D sunt destul de bine dozate, actorii au farmecul lor, insa, in ciuda numeroaselor critici favorabile primite de film si de Colin Farrell pentru prestatia lui in rolul vampirului, pelicula nu este chiar o opera de arta profund impresionanta: este un horror de Hollywood simplut, capabil sa smulga cateva tipete si tresariri speriate in sala intunecata de cinema. Personal, nu am ramas cu nimic mai mult decat cu imaginea ghearelor si a figurii transformate a lui Jerry in urmarirea victimelor sale. Va recomand acest film doar daca sunteti mari iubitori ai genului, ati vazut filmul din 1985 si vreti sa faceti o comparatie sau in cazul baietilor, vreti sa va simtiti ca un cavaler in armura alaturi de o domnisoara speriata care va apela la protectia oferita de bratul vostru la scenele de groaza.

"Fright Night" a primit nota 6.9 pe IMDb, un calificativ onorabil, asa ca nu va ramane decat sa urmariti trailerul si sa decideti singuri daca merita sau nu sa mergeti la cinema pentru a-l vedea.

Cosmina Imbrea

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu