Evenimente Go out

Festivalul International George Enescu 2011 – Magia Exista

Festivalul International George Enescu 2011 - Magia ExistaEditia a XX-a a Festivalului International George Enescu se desfasoara in perioada 1 septembrie – 25 septembrie 2011, beneficiind de o noua imagine, plina de culoare si de un nou slogan: "Magia Exista". Evenimentele din cadrul festivalului se desfasoara in diverse locatii din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Sibiu si alte orase.

Produs de autoritatile romane in colaborare cu fundatii si companii romanesti si internationale, Editia de anul acesta de desfasoara sub inaltul patronaj al Presedintelui Romaniei. Infiintat in 1958 pentru a omagia memoria si opera marelui compozitor George Enescu, festivalul are loc o data la doi ani si include evenimente deja consacrate, precum si evenimente noi la fiecare editie.

Anul acesta, programul festivalului include concerte grupate pe serii (precum "Mari orchestre ale lumii", "Recitaluri si concerte camerale", "World music", "Spectacole de opera si balet", "Concertele de la miezul noptii", "Muzica sec. XXI", "Enescu si contemporanii sai"), concursul International "George Enescu" si un workshop de compozitie care se va desfasura intre 4 si 7 septembrie si va avea ca scop promovarea compozitorilor romani contemporani si a muzicii contemporane romanesti.

Am avut placerea de a asista la unul dintre aceste evenimente, care a avut loc in Palatul Cantacuzino de la Busteni, un concert care a inclus compozitii ale unor muzicieni romani contemporani, dar si opere clasice. Nu a fost deloc plictisitor si am descoperit, pe langa decorul impresionant al castelului deschis destul de recent pentru vizitatori, ca un astfel de eveniment prestigios are un public cu varste foarte variate. Aplauzele entuziaste din timpul si de la sfarsitul spectacolului au fost o confirmare a calitatii evenimentului, care ofera publicului posibilitatea de a admira prestatiile a numerosi artisti romani si straini, atat muzicieni cat si actori si alti interpreti, in cadrul unei serii de spectacole muzicale, de balet, de opera si chiar dramatice.

Daca v-am trzit interesul sau macar curiozitatea, puteti gasi informatii detaliate pe site-ul evenimentului: www.festivalenescu.ro.

Cosmina Imbrea

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu