Evenimente Go out

Cornel Ilie lanseaza o idee inovatoare pentru stringerea de fonduri in acte caritabile

Cornel Ilie lanseaza o idee inovatoare pentru stringerea de fonduri in acte caritabilePrezent in cadrul Zilelor Biz pentru a vorbi despre implicarea sa in activitati de responsabilitate sociala, Cornel Ilie (VUNK) a lansat o idee inovatoare prin care artistii se pot alatura celor in dificultate: cedarea unei parti semnificative din incasarile de pe youtube.

Liderul trupei VUNK a explicat ca ideea i-a venit tocmai de la comportamentul pe care-l au oamenii: vor sa ajute, dar intr-un mod in care sa le fie lor accesibil. Prin propunerea sa muzicianul care este compozitorul si autorul versurilor tuturor hiturilor VUNK crede ca se realizeaza un traseu complet al emotiilor : muzica este generata de
emotiile traite de autor, e pusa on line, e mediatizata cu ajutorul fanilor care se pot bucura- emotiona, iar banii care se obtin sunt dati mai departe generind alte emotii.

"Incerc sa deschid si sa propun o forma noua de a ajuta, una care sa fie si mai eficienta si care poate fi adoptata de absolut oricine, chiar si de cineva care sta acasa. Eu si Vunk vom dona toate incasarile provenite din vizualizarile de pe youtube de pe urmatoarele 6 luni lui Ioan Banescu, baiatul de 15 ani, bolnav de cancer, cistigator al multor concursuri de chitara clasica. Chiar daca nu ne cunoastem personal, il consideram un coleg de-al nostru si vrem sa-l ajutam, atit cat putem noi. Cu ocazia asta, sper ca si ceilalti artisti din Romania, sa ajute la randul lor, incercind metoda noastra. Pentru cine este interesat de mai multe detalii, ii rugam sa ne dea un semn pe pagina de facebook, trupavunk", spune Cornel Ilie, liderul trupei VUNK.

Cornel Ilie a fost implicat de-a lungul timpului in mai multe campanii umanitare, a creat un album – “Salvati-va ingerii” – ale carui vinzari au fost donate unei fundatii care are in grija dotarea cu aparatura a Spitalului Marie Curie, a fost ambasador al asociatiei “Autism Romania” si a realizat primul clip cu un adolescent autist (Dau Alarma, 2009), iar acum este ambasador in Campania Respectului, o campanie impotriva violente domestice. Cel mai recent single de pe albu,ul “Nu scapa nimeni”, “Pierderea lor” este cintecul care insoteste Campania Respectului si indeamna femeile sa aiba curaj sa-si spuna povestea si sa iasa din relatiile in care nu sunt respectate, apreciate si iubite.

Cornel Ilie a fost premiat la gala CRS Awards 2013 drept vedeta din Romania cu cea mai activa implicare sociala.

Transcrierea integrala a speech-ului de la Zilele Biz va putea fi gasita pe blogul lui, cornelilie.ro .

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu