Evenimente Go out

Afrika Bambaataa, in Romania pe 29 Noiembrie

Afrika Bambaataa, in Romania pe 29 NoiembrieAfrika Bambaataa, regele electro funk-ului si cel care a condus la nasterea miscării culturale numite Hip-Hop, vine pentru prima dată în România pe 29 Noiembrie într-un eveniment organizat de The Fresh la Atelierul de Productie.
O seară de Hip-Hop original, asa cum l-a întrevăzut Bambaataa de la începuturile sale, când oamenii se uneau sub sigla denumită chiar de Bambaataa pentru prima oară ”hip-hop”, ca miscare culturală ce cuprindea breakdance, rapping, turntable, mixing sau graffiti. Sunetele sale s-au diversificat foarte mult, de la R & B la sunete africane, iar în cariera sa a evoluat și ca DJ fiind unul dintre primii dintre cei care au experimentat Breakbeat deejaying.

 În deschiderea evenimentului urcă pe scenă tot o prezentă iconică a începuturilor hip-hopului, de data aceasta românesc, R.A.C.L.A, vin în deschiderea concertului alături de Vlad Dobrescu si Deeproots.
 

Biletele se găsesc doar la intrare, în seara evenimentului, la pretul de 30 de lei. Show-ul va începe la ora 22:00, iar guestlist-ul este valabil până la ora 01:00.
 
 DJ AFRIKA BAMBAATAA
 
http://www.zulunation.com/afrika.html
https://www.facebook.com/pages/Afrika-Bambaataa/103981189637303
https://soundcloud.com/afrika-bambaataa
http://www.rollingstone.com/music/artists/afrika-bambaataa/biography
 
 Afrika Bambaataa a pornit ca membru fondator al ”Savage Seven”, o bandă de cartier din Bronxdale Projects. Datorită cresterii explozive a bandei, mai târziu, a devenit cunoscut ca ”Black Spades” și a crescut la pozitia de leader al diviziei. Totul s-a schimbat după ce artistul a călătorit în Africa, călătorie ce i-a schimbat principiile de viată și i-a acordat o adevărata perspectivă asupra modului de viată din comunitatea afro-americană. De aici Kevin Donovan, sub pseudonimul Afrika Bambaataa, se hotărăste să pună bazele fundatiei ”Universal Zulu Nation”(denumire inspirată dint-un film în care sunt prezentate luptele eroice ale unui trib african contra colonistilor englezi), numită initial ”Black Spades” care, în 1973, la înființare, îsi avea sediul într-un ghetou din Bronx. A devenit rapid o organizatie internatională, care îsi propunea, la vremea respectivă, să popularizeze cultura hip-hop si milita pentru o alternativă pacifistă la nenumăratele conflicte care tulburau majoritatea cartierelor sărace ale New York-ului.
 
Artistul este astfel responsabil pentru dezvoltarea muzicii hip-hop. De fapt, este cel care a botezat acest curent, fiind liderul acestei culturi. doar indivizi care sa se exprime prin muzica, dans, graffiti, rap. Inspirat de DJ Kool Herc și Kool DJ Dee , și el a început să gazduiască petreceri hip-hop, începând cu 1977 . El a promis să folosească hip-hop-ul pentru a atrage copii răzvrătiti din bandele de stradă prin ”Universal Zulu Nation”. Printre membrii acestei organizații au fost DJ Red Alert, Jazzy Jay, și Whiz Kid, precum si Afrika Islam.
 
De la mijlocul anilor 1990, Bambaataa a revenit la rădăcinile sale electro, urmând colaborarea cu West Bam care a fost numit după el, pe albumul Dark Matter Moving at the Speed of Light împreună cu Gary Numan si multe alte nume. În 1998, el a produs un remix la "Planet Rock", care combină elemente de muzică electro și house, numit "Planet Rock '98," care este privit ca un exemplu timpuriu al genului electro house. În anul 2000, Rage Against The Machine a făcut un cover al piesei "Renegades of Funk" pentru albumul lor, Renegades. În același an, Bambaataa a colaborat cu Leftfield la piesa "Afrika Shox", primul single de pe Leftfield Rhythm and Stealth. "Afrika Shox" este, de asemenea, cunoscut din coloana sonoră a filmului Vanilla Sky.
 
În 2006, el a fost prezent pe albumul cântăreței britanice Jamelia,cu melodia numită "Do Me Right", iar pe albumul lui Mekon, ”Some Thing Came Up”, cu piesa "D-Funktional". Bambaataa. ca actor, a jucat diverse roluri de voice-over de pe Faux Kung. Bambaataa a fost unul dintre judecătorii celui de-al 6-lea Independent Music Awards pentru a sprijini cariera artistilor independenti. La 27 septembrie 2007, este anuntat că Afrika Bambaataa a fost unul dintre cele nouă nominalizati pentru Rock and Roll Hall of Fame.
 
Afrika a fost numit visiting scholar la Universitatea Cornell. Artistul a donat cea mai mare colecție de vinil-uri, colecție care reprezintă o mare bucată din istoria hip-hop-ului. În ceea ce privește cunoștințele sale despre înregistrări, cu o colecție de peste 40.00 de vinil-uri a fost atât de profundă încât i-a adus porecla de Master of Records.
 
Privind în trecut la hitul "Rock Planet," creat împreună cu Soul Sonic Force ce a revoluționat scena muzicală este de notat faptul că împreună cu Kool Herc, este universal recunoscut ca fiind unul dintre părinții de beatdigging și hip-hop.
 
LINEUP:
 
DJ AFRIKA BAMBAATAA
R.A.C.L.A.
Vlad Dobrescu
Deeproots
 
INTRARE:
 
30 lei
 
DETALII:
 
DATA:Vineri, 29 Noiembrie 2013
ORA: 22:00
LOCATIE:Atelierul de Producție
ADRESA:Blvd. Splaiul Unirii, nr. 160
 
 
 
LINK EVENIMENT FACEBOOK:
https://www.facebook.com/events/171344913067086/
 
 
 SPONSORI:
 
BALLANTINE'S – https://www.facebook.com/pages/Ballantines-Romania/281843021850935
GROLSCH – http://www.facebook.com/ExperimentalistRO
 
 
 
PARTENERI MEDIA:
 
1Music Channel, Pegas, Anyplace, BestMusic.ro, Best-Event.ro, Beatfactor.ro, BeUnderground.ro, CooperativaUrbana.ro, djsets.ro, E-Girl.ro, Feeder.ro, GingerGroup, GetLokal, HipMag.ro, HipHopNews.ro, Highsound.ro, iConcert.ro, InOras.ro, Kudika.ro, InStilulMeu.ro, Mixtopia.ro, MusicAddict.ro, Metropotam.ro, Nights.ro,Orasulm.eu, Party People, Port.ro, RevistaAtelierul, RoEvents, Sofresh.ro, SZE.ro, Sapte Seri, Suburban.ro, Sekazone.ro, Tilllate, TheVandalList.com,The Party Tracker.ro, VICE.com/ro, Veioza Arte, Urban.ro, Zile și Nopti, Ziarul Ring