Filme Go out

Cei 8 odiosi

Cei 8 odiosi

Tot respectul meu pentru Tarantino care a realizat un film de aproape 3 ore a carui actiune are loc in majoritatea timpului intre 4 pereti. Reuseste sa creeze o atmosfera atat de intriganta si plina de suspans incat nici nu stii cand a zburat timpul!
 
Am crezut ca Inglourious Basterds si Django Unchained sunt filmele care m-au cucerit sub semnatura lui Tarantino, insa m-am inselat! Noua ecranizare "Cei 8 Odiosi" mi-a placut si mai mult!
Nu este un film care sa fie pe toate gusturile dar pentru cei care adora stilul si viziunea lui Tarantino este ideal.
In tot filmul nu vei gasi un personaj principal bun de care sa te atasezi, asta deoarece filmul are ca scop  principal scoaterea la iveala a naturii bruta, urata si cruda a oamenilor, a caracterelor meschine si a usurintei cu care incep sa se judece personajele si sa se condamne unul pe celalalt.
Tarantino trebuie insa admirat pentru modul curajos in care abordeaza subiecte sensibile si tabu pe care apoi le transpune pe ecran fara frica de a fi judecat si fara a tine mortis sa faca filme comerciale doar pentru bani, si nici nu ii este teama sa creeze personaje sumbre in care tensiunea si rivalitatea este exploatata la maxim.
O singura femeie face parte din cei 8 odiosi. O femeie care sfideaza orice personaj negativ; rea, periculoasa, vicleana, neinfricata si chiar infricosatoare. Si desi se afla numai in situatii periculoase, acest aspect nu o intimideaza deloc.
 
Filmul incepe intr-un cadru feeric de iarna; totul este inconjurat de munti, iar restul actiunii are loc intre patru pereti si un cuib de vipere care incearca sa se distruga reciproc. Avem o diligenta cu patru oameni care trebuie din cauza vremii naprasnice sa se adaposteasca in Galanteria lui Minnie unde deja se afla inca 4 oameni. Printre cei nou veniti in cabana se afla John Ruth (Kurt Russel) care isi transport prizoniera Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) spre Red Rock, unde vrea sa o dea pe mana calaului. Insa imediat ce acesta intra in cabana si observa cele patru personaje, intra la banuieli, suspecteaza ca unul din ei doreste sa o elibereze pe prizoniera sa si sa ii vina si lui de hac. Astfel ca nu dureaza mult pana cand apar sentimentele de ura, indoielile, suspiciunile si paranoia se inflitreaza printre toate colturile.
 
Avem trei ore de replici amuzante, ironice, haioase si memorabile. Avem parte si de personaje excelent conturate si construite pana la cele mai mici detalii. Situatii suprinzatoare pline de suspans si intrigi. Si o coloana sonoara buna (premiata recent la Golden Globes) care aduce aminte de filmele western cu Clint Eastwood care te transpune direct in miezul actiunii.
 
Samuel L. Jackson nu avea cum sa lipseasca dintr-un film atat de captivant. Uneori il urasti in acest film iar pe alocuri aproape ca il simpatizezi. Fiind singurul negru de sub acoperis aceasta trebuie sa fie mereu cu ochii in patru pentru a nu pleca de acolo intr-un cosciug. Numele pe care il poarta Samuel Jackson in acest film, Marquis Warren este un tribut adus de Tarantino regizorului si scenaristului de filme western Charles Marquis Warren.
 

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu