Filme Go out

Martianul

MartianulUn film ce merita vazut! Spectaculos, suprinzantor, emotionant si distractiv. Este un film bine realizat si bine jucat!
 
Unul dintre putinele filme care te face sa crezi cu ardoare in puterea nelimitata a spiritului si a motivatiei umane de a invinge obstacolele, indiferent cat de imposibile par a fi.

Martianul, regizat de Ridley Scott este inspirat din bestsellerul scris de Andy Weir. Aceasta poveste transpusa pe ecranul cinematografic are un puternic impact motivational. Personal mi-a placut enorm, modul in care personajul principal (si aproape unicul din tot filmul) reuseste singur sa uimeasca, sa emotioneze, sa intrige si sa amuze cu atata usurinta.
Trebuie sa ii acord actorului Matt Damon toate aplauzele pentru aceasta interpretare fabuloasa ce reuseste sa ma impresioneze prin multitudinea de stari si emotii pe care le transmite publicului cu  nonsalanta si usurinta, tinand cont de faptul ca are asupra umerilor sai presiunea intregului film.
Pe scurt, Damon ce il interpreteaza pe Mark Watney, astronaut al Ares 3, merge intr-o misiune pe Marte. Costumul sau este strapuns si toata echipa sa considera ca acesta a murit; din cauza conditiilor neprielnice de pe planeta il parasesc pe acesta. Din fericire astronautul traieste, dar cu trista realizare de a fi lasat singur pe o planeta pustie. Soarta sa presupune inevitabil moartea pentru ca resursele pe care le gaseste ii vor ajunge doar cateva zile bune, insuficiente pentru cele cate sute pentru care ar trebui sa supravietuiasca pana la venirea urmatoarei nave pe planeta Marte.
Dar Watney are cateva avantaje, este botanist si inginer mecanic, deci are cunostintele de baza absolut necesare pentru supravietuire si cu ajutorul spiritului sau pozitiv si proactiv acesta reuseste sa creeze un habitat propriu pentru supravietuire.
Inainte sa merg la acest film, am crezut ca ma voi plictisi de moarte! Ce voi face tot filmul? O sa ma uit la un film timp de 141 de minute in care toata actiunea este despre un singur tip, izolat pe o planeta pustie? Eram mai mult ca sigura ca va fi o experienta ratata. Dar ma bucur ca m-am inselat. A fost un film superb!
Mi-a placut usurinta cu care scenariul trece de la dramatic la comic, este ca o briza de aer rece sa descoperi cat de amuzant si distractiv dar si informativ poate fi acest film, in ciuda experientelor dure ale lui Watney de a infrunta un mediu ostil, periculos dar si a faptului ca este absolut singur si izolat fara sa aiba posibilitatea sa comunice cu cineva. Cu toate aceste conditii acesta reuseste sa isi mentina mintea clara, pastrandu-si luciditatea. Cu siguranta este unul dintre punctele forte ale filmului.
Singurul minus pe care as putea sa il aduc filmului sunt efectele 3D , ma asteptam sa fie cu adevarat impresionante ceea ce nu a fost, dar asta nu diminuiaza calitatea foarte buna a filmului.
Trebuie sa il mentionez si pe romanul Sebastian Stan care joaca in acest film si sa ii uram succes si sa joace in cat mai multe filme de calitate.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu