Desert Gastronomie

Whiskey cake


Ingrediente
– 1 pachet de budinca de vanilie
– 4 oua
– 1 litru lapte
– 1/2 cana zahar
– 1/2 paharel whiskey
– 1 pachet unt

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele intr-un bol si cu ajutorul
mixerului amestecam la viteza mare in jur de 3 minute.
Dupa care compozitia se baga la cuptor si se lasa in jur
de o ora la copt. In timp ce blatul de tort este in cuptor,
vom face glazura.

Puneti pe foc untul, zaharul si whiskey si lasati-le pana
ce zaharul se dizolva si ia aspectului unui sirop.
Dupa ce scoatem blatul de tort din cuptor, intepati-l
cu o furculita deasupra pentru a face mici gaurele. Dupa
care turnati o parte din sirop peste tort, in timp ce
acesta inca se mai afla in bol. Se lasa acolo inca 20
de minute.
Dupa care scoateti blatul de tort si puneti-l pe un platou
si turnati restul de siropului pe marginile si deasupra
tortului.

Tortul se decoreaza cu fructe confiate, alune, migdale
sau nuci.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu