Gastronomie

Turtite de secara cu fructe


Ingrediente
– zaharina (au alt indulcitor artificial)
– faina integrala de secara
– scortisoara
– fructe uscate: smochine, prune sau curmale

Mod de preparare
Se pune zaharina intr-un pahar cu apa, se lasa sa se dizolve.
Faina integrala se amesteca cu scortisoara dupa gust.
Apa indulcita se toarna peste faina, amestecand incet,
pana obtinem o coca de aluat consistenta.
Fructele uscate se taie in bucatele marunte, si apoi se
incorporeaza in aluat.

Se lasa 1-2 ore sa se inmoaie.

Din aluatul rezultat, acum mai intarit, se fac dupa imaginatie:
mici covrigei, batoane, melcisori sau diferite alte forme,
avand insa grija sa nu aiba grosimea prea mare.
Intr-o tigaie cu teflon se pun biscuitii astfel rezultati
(fara sa ungem tigaia cu ceva, unt sau ulei) si se lasa
la foc mic aproximativ 10 minute, intorcand de pe o parte
pe alta din cand in cand prajiturelele.

Acesti biscuiti sunt excelenti ca baza pentru micul dejun,
folosind faina integrala si fructe uscate au un continut
ridicat de fibre
, ce ajuta la digestie. De asemenea,
folosirea indulcitorilor arficiali (zaharina, aspartam)
conduce la un total mic de calorii si
un indice glucidic scazut.

Pofta buna!

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu