Gastronomie Reteta ta

Un cappuccino vienez

 
Un cappuccino vienezCafeaua este parte din viata noastra. Este stampila fiecarei dimineti si modul perfect de a spune “Buna dimineata!”. Asa cum stim, exista aproximativ 100 de specii de cafea arbuşti de cafea, dar  pentru prepararea delicioasei cafele sunt folosite doar patru specii din doua soiuri: Arabica si Robusta.

Astazi vom degusta un cappuccino vienez, un elegant si delicios desert. Eu am invatat reteta de la un prieten ce locuieste de ani buni pe meleaguri straine si pentru care Cappuccino Vienez este un “drog”.

Asadar, pentru pentru 2 cesti  aveti nevoie de:

100 ml espresso proaspat

200 ml de lapte fierbinte( 1. 5 % grasime)

9 linguri de frisca batuta.

Acum cu rabdare si entuziasm preparati un espresso folosind un amestec de cafea usor prajita. Fierbeti lapte si apoi adaugaţi cafea in cantitati mici. Adaugati frisca batuta.
 
Puteti adauga deasupra fulgi de ciocolata sau puteti rade ciocolata de casa. Arata si este delicious.  Iar pentru a fi complet un croissant cu multa ciocolata ajuta decorul.

Guten Appetit!

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu