Cartea de bucate Gastronomie

Supa de legume cu fasii de clatite



Ingrediente

50g faina, 120ml lapte, un ou, sare, o legatura de patrunjel
verde, 20g margarina, o legatura ceapa verde, 4 morcovi,
5 cartofi, 3 ardei grasi, 4 rosii, o telina, piper

Mod de preparare

Pentru clatite
Se amesteca faina, laptele, oul si un varf de sare, dupa
care se adauga si patrunjelul tocat. Dupa ce totul se
transforma intr-o pasta omogena, se prajesc 4 clatite
subtiri. Dupa ce clatitele sunt gata, se ruleaza si se
taie in fasii.

Intre timp legumele se spala, se taie marunt si se pun
la fiert timp de 20 de minute, neuitind inainte sa adaugati
margarina, si condimente precum sare sau piper dupa gust.

Dupa 15 minute se adauga fasiile de clatite preparate
anterior. Se pune supa intr-un bol; se poate orna cu patrunjel.
Pofta buna!

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu