Desert Gastronomie

Sorbet de mango


Mango
este unul din cele mai delicioase fructe exotice, disponibil
cu usurinta si in magazinele de la noi.

Iata o reteta usoara, de sorbet de mango, un desert delicios
vara si nu numai!

Ingrediente:
7 lingurite zahar
300 g apa
4 mango
3 linguri de suc de lime

Mod de preparare:

1. Apa cu zaharul
se incalzesc si se dau in clocot. Fierbeti pana cand zaharul
se topeste, apoi raciti.

2.
Spalati bine fructele de mango, si apoi curatati-le, extragand
cu ajutorul unei linguri cat mai multa pulpa cu putinta.

3.
Intr-un mixer se pune pulpa de mango, apoi se toarna peste
apa cu zaharul. Se adauga si sucul de lime. Se amesteca
pana se obtine un piure uniform.

4. Se
pune intr-un recipient inchis in congelator. Din jumatate
in jumatate de ora se scoate si se amesteca, pentru a
evita formarea unui bloc inghetat. Daca aveti o masina
de facut inghetata, este preferat sa o utilizati.

Se serveste ornat cu sos de ciocolata si frunzulite de
menta. Pofta buna!

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu