Cartea de bucate Gastronomie

Rosii umplute


Ingrediente
– 12 rosii mari
– 750 g carne macra
– 1 felie de paine
– 1 ceapa
– 3 linguri de orez
– 1 lingurita de marar tocat
– sare, condimente pentru carne tocata
– 2 linguri de untura
– 1 borcan de bulion sau sos de rosii
– 1 lingurita de faina
– 2 linguri de smantana .

Mod de preparare
Se da carnea si o felie de paine, inmuiata si stoarsa
bine, prin masina de tocat. In acelasi timp, dar separat,
se prajesc, in putina untura, ceapa taiata marunt si orezul
ales si spalat. Apoi se sting cu putina apa si se amesteca
cu carnea.
Se taie un capac an jurul coditei rosiei si se curata
in interior. Se scurg si se umplu cu tocatura. Se aseaza
la loc capacelul ce a fost taiat.

Inainte de a le aseza
cu sos in cratita, dupa au fost umplute, se prajesc
rosiile intr-o tigaie cu putina untura. Se aseaza in
cratita (sau vas de iena)
si deasupra se toarna un sos facut din faina, bulion
de rosii si apa.
Se condimenteaza.
Se acopera si se pun la cuptor.

Se servesc cu smantana turnata deasupra dupa gust.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu