Gastronomie Retete traditionale

Ciorba de perisoare


Ingrediente
pentru 1.5l de apa

– 250 g carne de vita (eventual oase de vaca)
– ceapa
– morcov, telina si pastarnac
– orez dupa preferinta
– 15 ml ulei
– rosii(200g) sau bulion (25 g)
– un ou
– sare dupa gust
– o legatura de leustean (sau patrunjel)
– 1/2l bors.

Daca avem si oase de vaca, le fierbem in apa in care adaugam
sare pentru aproximativ 2 ore si jumatate.
In zeama obtinuta dupa strecurarea fierturii se pun in
continuare la foc legumele (spalate si taiate in cubulete)
si ceapa (curatata si tocata). Apoi se amesteca cu sare
si ulei. In acest timp carnea se toaca si se amesteca
cu oul, zarzavaturi, orez, sare si piper, si se formeaza
cu mana uda perisoarele. Acestea se pun la fiert in oala
cu zarzavat. Dupa o jumatate de ora se adauga borsul clocotit
si leustean (sau patrunjel) tocat marunt.
Borsul se drege cu putina smantana.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu