Gastronomie Retete traditionale

Rosii umplute a la grec


Ingrediente
(pentru 4 persoane)
– 8 rosii mari
– 350g de carne de vita taiata bucati
– 2 cepe taiate
– 180g ulei de masline
– 1 pahar de vin alb
– frunze de dafin
– 2-3 cuisoare
– zahar

Pentru crema:
– 4 linguri de faina
– 4 linguri de unt
– 1/2 l lapte
– 2 oua
– 1 ceasca de branza rasa
– sare, piper

Mod de preparare
Decupati capacele rosiilor si vidati interiorul intr-un
bol. Intr-o caserola, la foc mediu, auriti ceapa in
ulei. Adaugati carnea taiata, foile de dafin, pulpa
rosiilor, sare si piper dupa gust, si amestecati timp
de cateva minute. Varsati paharul de vin alb si lasati
timp de 40 de minute la foc mediu. Apoi luati caserola
de pe foc si adaugati un pic de branza rasa.
Umpleti apoi rosiile cu aceasta pasta. Inainte de aceasta
tapetati interiorul acestora cu putin zahar.
Pentru crema incalziti laptele si untul, impreuna cu
faina, intr-o oala mica. Adaugati ouale batute, jumatate
din branza rasa, sare si piper.

Amestecati
bine si varsati apoi peste umplutura din rosii.
Rosiile astfel preparate si umplute le acuperiti cu branza
rasa ramasa si le lasati la copt la cuptor intre 20 si
25 de minute.
Se serversc calde.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu