Aperitive Gastronomie

Placinta de spanac in foietaj


Ingrediente
– aluat foietaj
– 400g spanac congelat, sau de doua ori pe atat spanac
proaspat
– 250g brinza telemea
– 2 cepe sau 1 ceapa mare
– 200g cascaval
– condimente dupa gust
– un ou
– hartie de copt

Mod de preparare
Daca avem spanac proaspat se curata, spala si toaca. Spanacul
congelat se decongeleaza. Cascavalul se rade, iar branza
telemea se faramiteaza.
Se prajeste ceapa, pana se inmoaie in ulei, apoi se adauga
jumatate din cantitatea de spanac. Se prajesc in continuare
pana nu mai ramane lichid. Se lasa putin la racit, si
se adauga apoi restul de spanac si condimentele.
Se adauga branza si cascavalul si se amesteca intreaga
compozitie.
Aceasta se adauga pe bucati de aluat taiate dupa dimensiunea
tavii, care apoi se impaturesc, astfel incat marginile
sa se suprapuna.
Se unge cu ou pe deasupra si se aseaza in tava acoperita
cu hartie de copt.
Se aseaza in cuptorul incins in prealabil la 200 grade
C. Se lasa circa 20-25 min, pana aluatul capata o culoare
rumena.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu