Cartea de bucate Gastronomie

Piept de rata in sos de vin



Ingrediente

1 piept rata, 1/2 pahar de vin rosu, ulei de masline
condimente pentru vin: scortisoara, cimbru dupa
gust

Mod de preparare

1.
Curata pieptul de grasime, si taie-l felii cu un cutit
ascutit.

2.
Incinge o tigaie, si prajeste feliile de piept de rata
pe fiecare parte cate 4-5 minute.

3.
Lasa pieptul prajit intr-o farfurie sa se raceasca.

4.
Pentru sos, incalziti vinul si condimentele alese intr-o
tigaie timp de 5-6 minute, amestecind ocazional, pana
se ingroasa.

5.
Pentru servit, pune feliile de piept prajite pe o farfurie
intinsa. Toarna cu generozitate sosul de vin. Ca si garnitura
recomandam legumele la aburi sau piureul de cartofi.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu