Gastronomie Retete traditionale

Parjoale moldovenesti


Pasca de branza
Ingrediente:
500g carne tocata, o capatana mica de usturoi, o ceapa,
3 cartofi, busuioc, sare, piper, 2 oua, faina, jumate
paine
muiata in apa.

Mod de preparare
Se curata ceapa, cartofii si usturoiul si se dau prin
masina de tocat carne impreuna cu painea imuiata. Compozitia
rezultata se amesteca impreuna cu carnea tocata, peste
care se adauga cele doua oua, o lingurita de piper, busuioc
si un varf de cutit de sare. Se amesteca intreaga compozitie
la un loc si se adauga treptat faina pana ce se obtine
o pasta omogena. Dupa care cu ajutorul unei liguri luam
cate o cantitate mica de compozitie o punem in palmele
care ori vor fi unse cu ulei sau faina pentru
ca pasta sa nu se prinda de piele si se invart pana li
se da forma unor bile. Parjoalele astfel formate se pun
in uleiul incins.

Se servesc ori cu piureu ori salata de varza. Pofta
buna!

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu