Desert Gastronomie

Papanasi cu smantana si dulceata


Ingrediente
(4 portii)
– 350g branza de vaci
– 4 linguri de gris
– 2 linguri de faina
– 1 ou
– coaja rasa de portocala
– 2 linguri zahar
– 1 pliculet zahar vanilat
– ulei
– smantana
– dulceata (de fructe rosii: cirese, afine etc)

Mod de preparare
Branza de vaci, grisul, oul, faina, coaja rasa de portocala
si zaharul se pun intr-un castron mare. Se amesteca toate
ingredientele, pana se obtine o pasta care arata ca o
smantana groasa. In cazul in care compozitia este prea
apoasa se mai adauga pentru completare gris.

Se pune ulei la incins. Se fac gramajoare cu lingura si
se pun la foc mediu, lasandu-se pana isi schimba culoarea
in cafeniu-maroniu.
Se servesc calzi, acoperiti din abundenta cu dulceata
aleasa si smantana. Pe deasupra pot fi pudrati cu zahar
vanilat.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu