Cartea de bucate Gastronomie

Mamaliga


Mamaliga,
mancare traditionala pentru romani, poate fi servita si
simpla, dar si in diverse combinatii, cu branza, cartofi
sau ciuperci. Branza adaugata poate fi fie dulce, fie
sarata (telemea). Se adauga si smantana.
Este o garnitura des intalnita, in special pentru tochituri.
Poate tine loc de paine.

Cum se prepara mamaliga?
Compozitie : o lingura de sare, apa – in cantitate
moderata, iar malai se pune in functie de cantitatea de
apa folosita.
Se pune apa cu sare intr-un cean si se lasa la fiert,
apoi se pune malaiul treptat in cantitati mici, amestecandu-l
continu cu o lingura de lemn. Acest lucru se continua
pana cand apa si malaiul se imbina pentru a nu face cocoloase,
dupa care se lasa sa fiarba cateva minute.
Apoi se amesteca bine, iar malaiul este adaugat in continuare
pana cand consistenta mamaligii devine din ce in ce mai
groasa.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu