Desert Gastronomie

Inghetata de rubarba



Ingrediente:

3 1/2 cani cu rubarba, taiate in cuburi de 1cm
1 cana zahar
3 galbenusuri de ou
2/3 cana lapte
1 cana smantana

Mod de preparare:

1.
Intr-o cratita, adauga rubarba taiata si 3/4 cana de zahar.
Acopera si coace la temperatura scazuta pana cand rubarba
incepe sa isi lase sucul (aprox 5 minute).

2.
Descopera cratita, si lasa in continuare la foc, insa
la intensitate medie. Amesteca frecvent, pana toata apa
s-a evaporat si rubarba are consistenta unui gem (aprox
20 de minute). Transfera intr-un castron.

3.
Amesteca galbenusurile de ou usor. Intr-o cratita, combina
laptele cu zaharul ramas. Adu in puctul de fierbere. Gradat,
toarna laptele fiert peste galbenusuri. Tot amestecul
toarna-l din nou in cratita si lasa la foc mediu, pana
cand devine suficient de gros sa ramana pe spatele unei
lingurite (aprox 10 minute).

4.Toarna
intr-un castron, adauga mixtura de rubarba si smantana.

5.Pune
la congelator pentru cel putin 2 ore sau, de preferat,
toata noaptea.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu