Cartea de bucate Gastronomie

Crap la gratar


Ingrediente
– 2 crapi proaspeti, intregi
– 1 lamaie
– mirodenii dupa gust

Mod de preparare
Gratarul se unge cu slanina. Se spala pestele, si se sareaza.
Pestele se pune intreg pe un gratar, dupa ce a stat cu
sarea pe el 30 min. Pentru a fi usor de manevrat, se poate
folosi o foita de aluminiu, peste care se aseaza pestele.
Daca sectiunea nu este groasa (2-3-4 cm) nu este necesara
intoarcerea. Se mananca direct in foita. Daca il doriti
insa crocant, in acest caz el trebuie pus direct pe gratar,
si intors des (o data la 2-3 minute). Daca il lasati mai
mult pe o parte se va arde. Se poate folosi si un gratar
special de peste, cu maner si 2 parti metalice, pentru
o manevrare mai usoara. Pe gratar normal se foloseste
o paleta pentru a realiza intoarcerea. Se unge cu putin
ulei daca nu este destul de gras.
Cand pestele se aureste, se scoate de pe gratar. Se asezoneaza
cu putina lamaie.
Se serveste cu cartofi natur si morcovi fierti.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu