Cornulete
de post
Ingrediente
– 250g de margarina
– 150 g de zahar
– 3 linguri de rom
– coaja de lamaie
– 205 g faina
– gem sau rahat pentru umplutura
Mod de preparare
Se freaca margarina cu zaharul pana se face spuma. Se
adauga pe rand celelalte ingrediente, se framanta bine,
astfel incat sa se obtina un aluat potrivit de moale.
Se intind foi, se taie triunghiuri. Se umplu cu rahat
sau gem si se impaturesc in forma specifica.
Se pun la copt la foc potrivit.
Dupa ce sunt scoase din cuptor, dar inainte sa se raceasca
sunt pudrate cu zahar pudra din belsug.
Cornulete fragede
Ingrediente
– 1 pachet margarina
– 5 linguri de apa
– 1 lingura de otet
– 10 g de sare
– faina
– gem sau rahat
Mod de preparare
Se face un aluat de consistenta medie, cu margarina, apa,
faina, sarea.
Se impart intr-un numar de parti egale (ochiometric) si
se umplu cu gem sau rahat. Se impaturesc si se coc la
foc potrivit aprox 10 minute.
|
Adauga comentariu