Mancarea buna si natura merg mana in mana cand vine vorba despre savoare si atmosfera relaxanta. Iar daca adaugi si compania agreabila a celor dragi, putina muzica buna si joaca celor mici, atunci tabloul este perfect. Pentru ca mancarea aduce oamenii mai aproape!
Timp de trei anotimpuri avem posibilitatea sa stam in aer liber atat in proximitatea casei, cat si in spatii special amenajate in parcuri sau gradini publice si mai ales ‚la padure’ – pentru norocosii care locuiesc sau au cu ce sa ajunga in apropierea lor.
Si pentru ca stim ca ti-ai pus intrebarea: „De ce e mai gustoasa mancarea la picnic?” permite-ne sa iti prezentam si cateva beneficii ale mancatului in aer liber:
1. Gustul este mai bun si digestia mai rapida
Cand esti stresat/a, nu acorzi atentie mancarii si nu te bucuri de pauza de masa, ceea ce duce la probleme de digestie. Sa fii prezent/a mental atunci cand mananci te ajuta sa observi cat de gustoasa este, de fapt, mancarea. Iar daca este preparata cu dragoste si asezonata cu niste condimente pe masura, atunci starea ta de spirit se va schimba.
2. Puterea de concentrare creste
Studiile sugereaza faptul ca statul in aer liber ajuta la concentrare. Sfatul nostru: lasa tehnologia la o parte, bucura-te de gustul unui gratar delicios si …numara frunzele copacilor, ascultand trilul pasarilor. Pierde notiunea timpului si bucura-te de contopirea cu natura iar fruntea ti se va descreti.
3.Aportul de vitamina D
Foarte putine alimente au o cantitate semnificativa de vitamina D, asa ca expunerea la soare este exceptionala pentru a-ti lua doza necesara. Vitamina D construieste si mentine oase puternice, ajutand la prevenirea osteoporozei. Studiile au demonstrat ca lumina soarelui te protejeaza impotriva cancerului, depresiei, atacurilor de cord si accidentului vascular cerebral. Sanatate curata!
Bineinteles ca mai sunt si alte beneficii ale petrecerii timpului in natura, insa o masa copioasa nu face decat sa iti bucure si mai mult sufletul si papilele gustative. Iar cum gratarul este un motiv bun de socializare, fiind vedeta sezonului estival, asigura-te ca il mananci cu pofta, adaugand condimentele potrivite. Noi iti recomandam Vegeta Grill Condimente pentru Carne la Gratar, un mix care poate fi folosit pentru toate tipurile de carne: pui, porc, vita, tocaturi sau carnati.
Mixul de condimente accentueaza gustul delicios al carnii, iar partea si mai buna este ca ai toate ingredientele la un loc (usturoi, piper negru, ceapa, morcov, nucsoara, patrunjel, frunze de dafin, oregano, cardamon). Uita de cumparaturi, nu trebuie sa umbli cu cateva plicuri sau pungute dupa tine, ai tot ce-ti trebuie in pliculetul Vegeta de la Podravka Romania. Pentru un gratar de exceptie, nu uita sa presari continutul acestuia peste bucatile de carne si sa le lasi sa se patrunda timp de cca 30 minute inainte de a le pune pe gratar.
Adauga apoi pe gratar si legumele favorite, pentru un aport complet de vitamine, si Voila!, ai parte de o masa delicioasa, o portie buna de vitamina D si un tonus pe masura!
Adauga comentariu