Desert Gastronomie

Clatite la cuptor cu branza si smantana


Ingrediente
– 3 oua
– 1 ceasca faina
– 250ml lapte
– 300 g brinza de vaci
– 1 borcanel smintina
– 2 linguri ulei
– 1 pachetel zahar vanilat
– esenta rom
– stafide
– 1 varf de sare


Mod de preparare

Din 2 oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara
un aluat de consistenta unei smantani pentru circa 20
de foi de clatite.
Pentru umplutura se amesteca branza cu un ou, cu citeva
linguri de smantana, sare, putina faina, stafide (dupa
gust) si esenta de rom.
Pe fiecare foaie de clatita se pune cate o lingurita de
compozitie si se face rulou.
Clatitele astfel impachetate se aseaza intr-o tava, se
toarna pe deasupra smantana (subtiata cu putin lapte)
si se pun la cuptor, la foc iute, pentru circa 30 de minute.
Se servesc presarate cu zahar vanilat si cu stafide.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu