Ingrediente – 500g lapte praf – 500g zahar tos – 50g cacao – 200g unt (gras, 80%) – 1 cana(200ml) apa – esenta de rom – nuca pisata |
|
Mod de preparare Se ia o cratita de 4 kg si se amesteca 500g de zahar cu 200 ml de apa. Se lasa la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba se mai lasa 3 minute. Apoi se trage cratita de pe foc si se adauga cele 50g cacao, amestecandu-se bine. Se pune din nou pe foc. Din momentul in care reincepe amestecul sa fiarba se mai lasa fix 2 minute. Se stinge focul si se adauga laptele si esenta de rom. Se amesteca bine, pana se obtine un amestec omogen, fara cocoloase. Compozitia astfel realizata se pune in tava de aragaz. Se lasa pentru a se intari 1/2 ora. Apoi, dupa preferinta, se taie in forme sau se formeaza bule de ciocolata. Se presara cu nuca pisata. Pofta buna! |
Adauga comentariu