Gastronomie Retete traditionale

Aperitiv venetian – Ceapa in sos dulce-acrisor


(Cipolline in agrodolce)

Ingrediente pentru 5 portii:
– 400 g ceapa mica,
– ulei de masline extravirgin
– 1 frunza dafin,
– 1 catel de usturoi,
– 150 g grasime,
– 1/2 pahar de vin alb sec,
– 1/2 pahar de otet alb
– sare.

Curatati ceapa, indepartind stratul exterior. Prajiti-le
apoi intr-o tigaie impreuna cu toate ingredientele, in
afara de otet, pentru aproximativ 5 minute. Apoi puneti-le
in cuptor pana cand capata o culore blonda, adaugand otetul
cand sunt aproape gatita, si permitandu-i sa se evapore.

Pentru un gust mai aparte adaugati o lingurita de zahar.

Timp de preparare: 15 minute
Timp pentru gatit: 45 de minute
Calorii per portie: 220

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu