Gastronomie Retete traditionale

Musaca de cartofi



Ingrediente:
– 500 g carne,
– 100 ml ulei,
– 1 kg cartofi,
– 4 cepe potrivite,
– 150 g grasime,
– 2 oua,
– 5-6 rosii,
– verdeata,
– condimente: sare, piper, cimbru.


Se taie carnea bucatele mici si se toaca ceapa marunt.
Se pune la inabusit impreuna cu ceapa.
Se asteapata pana scade apa, si se da la rece. Apoi se
amesteca sarea piperul, cimbrul si verdeata tocata, 2
oua si 2 rosii decojite si taiate felii. Intr-un vas uns
cu ulei se pune un rand de cartofi fierti in coaja si
apoi decojiti si un rind de tocatura.
Ultimul rind trebuie sa fie de cartofi. Se pune deasupra
multa verdeata, 2-3 linguri grasime si se da la cuptor.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu