Frumusete Ingrijire corporala

Un masaj relaxant al picioarelor face mai mult decat zeci de cuvinte de amor!

Un masaj relaxant al picioarelor face mai mult decat zeci de cuvinte de amor!Nu este greu sa iti masezi si de una singura labele picioarelor si gambele, dar poate fi mult mai placut si mai simplu daca masajul ti-l face altcineva bine scolit intr-ale presopuncturii si atent la semnalele transmise de corpul tau.

Ideal ar fi ca seara de seara sa ne relaxam in acest mod putand la randul nostru sa aplicam partenerului un masaj similar daca nu ne prinde somnul intre timp. De ce insa nu se intampla astfel numai noi stim pentru ca niste conditii bune tot ar exista, masajul simplu al picioarelor necerand cunostinte savante.

Reflexologia este arta aproape uitata a masajului talpii piciorului, dar si a palmelor, oferind beneficii multiple pentru sanatatea si starea noastra generala de bine. In librarii pot fi gasite cu greu manuale complete pe aceasta tema, dar Internetul ofera cu lux de amanunte asemenea materiale, fiind de ajuns sa le adunam la un loc si sa le listam pentru a putea apoi studia serios aceasta arta a vindecarii.

Un masaj adecvat al picioarelor presupune si apelul la unele mici accesorii precum prosoape absorbante, niste creme relaxante sau menite sa inmoaie bataturile, uleiuri parfumate de tipul celor utilizate in aromaterapie, ceva sare amara si, mai rar, manusi chirurgicale pentru persoanele care nu suporta sa realizeze masajul cu mana goala.

Nu este recomandat sa se foloseasca la nesfarsit aceleasi creme sau uleiuri pentru masaj, fiind binevenita alternarea lor periodica. Esential este insa ca substantele utilizate sa fie din cele destinate masajului si nu creme hidratante sau uleiuri alimentare.

Masajul la picioare poate fi aplicat cu persoana care beneficiaza de acest masaj in pozitie culcata, dar mai bine este daca se aplica masajul cu aceasta persoana sezand intr-un fotoliu confortabil, iar noi pozitionandu-ne pe o bancuta la picioarele sale si avand astfel un grad mai mare de manevrabilitate.

Inainte de masajul propriu-zis este recomandat ca picioarele sa fie inmuiate pentru cateva minute intr-un amestec de apa calda si sare amara sau sare mare de bucatarie, apoi uscate  bine cu un prosop absorbant si pregatite pentru sedinta de masaj.

Masajul se face pe toata suprafata talpii piciorului, plecandu-se de la degete catre calcai, fara a se exercita o presiune mare, dar fiind totusi nevoie de miscari ferme si de apasarea usoara a tuturor zonelor sensibile ale talpii piciorului. Se poate apoi opta si pentru scurte miscari circulare odata ce picioarele sunt bine incalzite, iar circulatia sangelui activata suficient pentru a se evita carceii si alte accidente.

In acord cu indicatiile din manualul de reflexologie, tot acum pot fi stimulate si diferite organe suferinde ale corpului de asemenea prin miscari circulare sau asa cum se recomanda. La final, piciorul trebuie sters de excesul de ulei cu prosopul si apoi plasat in papucii de casa, de preferat si acestia bine incalziti si perfect uscati.

Masajul terapeutic se poate face zilnic fara efecte secundare negative, dar atunci cand exista dureri sau apar dureri suspecte si acestea nu cedeaza la masaj ar trebui consultat si doctorul pentru ca durerile persistente de obicei semnaleaza o boala mai grava a organismului, care trebuie diagnosticata si tratata prin metode specific medicale.

Oferiti-va deci aproape in fiecare seara cate un masaj relaxant la picioare si informati-va in detaliu asupra centrilor de presiune pentru diferite organe consultand fie un manual de reflexologie, fie informatia bogata de pe Internet.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu