Frumusete Ingrijirea parului

Stilul punk este nonconformist, dar si romantic

Stilul punk este nonconformist, dar si romanticV-ati obisnuit sa vedeti inca de anul trecut tot mai multi tineri afisand mai mult sau mai putin inspirat diverse coafuri punk pe strazile urbilor din tara noastra si nu ne mai mira de aceea sa aflam ca, inclusiv in 2011, stilul punk ramane in voga atat pe scena modei internationale cat si in sufletele multor fani infocati ai culturii punk, nu foarte inspirati din punct de vedere coloristic, dar prezenti totusi in viata publica in modul lor aparte.

Punkul este mai mult decat orice un amestec tipator de influente, contradictii si declaratii culturale diverse, iar rezultatul in plan artistic nu a putut fi decat cel deja binecunoscut, cu variatii de la un continent la altul, dar unit prin elementele comune care afiseaza nonconformismul, negarea valorilor sau romantismul de factura post-moderna.

In cultura punk, culoarea ramane predominanta, iar daca tinem seama de faptul ca moda recenta pune foarte mult accent pe culoare intelegem si de ce coafurile punk nu pot lipsi din trendurile lui 2011, existand o oferta pentru toate gusturile, de la punkul elegant si pana la coafurile agresive si provocatoare gen vedeta rock. Pe langa frizura menita sa atraga atentia, coafurile punk la moda trebuie sa includa obligatoriu si macar una dintre culorile vibrante de efect precum albastrul metalic, portocaliul, rozul, verdele sau rosul aprins.

In ciuda aspectului neglijent al parului, o coafura punk nu este deloc simplu de realizat, iar stilistii capabili de acest lucru ii poti probabil numara pe degetele de la o mana. De aceea si aspectul dezolant al multor persoane care aleg sa poarte o astfel de coafura, acestia apeland in numar prea mare la un frizer de mana a doua sau chiar facandu-si pocinogul cu propria lor mana. Intr-o asemenea situatie, efectul final este previzibil, iar declaratia in plan artistic lejer alterata, ducandu-te cu mintea mai degraba la turma Domnului si nicidecum la nonconformism sau alte valori intrinseci ale culturii punk.

Stilul punk genuin este si trebuie sa ramana marcat de splendoare, vibratie si culoare, putandu-se opta pentru un potpuriu de culori sau doar o singura culoare dominanta, dar neputandu-se renunta nicicum la calitate doar de dragul afisarii publice. In plus, doar rebelii originali vor putea sa poarte la superlativ o coafura punk, aceasta mergand mana in mana cu un fel de noblete romantica a subculturii de cartier.

Fie vorba despre fete sau baieti, tunsorile punk nu pot fi executate la intamplare, existand o varietate de stiluri, fiecare adresandu-se unui anume tip de personalitate si unei anumite conformatii a fetei. Stilul Mohawk, de exemplu, cel mai simplu de executat, dar si mai longeviv dintre toate se potriveste de minune fetelor rotunde si celor patrate, dar nu si fetelor ovale pe cand stilul Skate Punk sau cel Horror merg mai bine la fetele ovale si in special la domnisoare gratie artificiilor multiple la care poate apela stilistul.

Nu doar adolescentii sau tinerii pot adopta tunsorile punk, acestea pretandu-se bine si la persoanele mai in varsta, mai putin la barbati si mai mult la femei. Destul de multe oferte exista si pentru acestia, unele putand aduce o schimbare senzationala de look si contribuind decisiv la intinerirea fetei cu cel putin 10-15 ani. Desigur ca va fi nevoie si de o schimbare de atitudine, dar cum sa nu fii dispusa la asa ceva atunci cand poti da timpul inapoi doar printr-o simpla vizita la stilist. Partea buna este ca vei arata cu adevarat original si diferit, iar partea mai putin buna este ca asemenea coafuri se intretin cu mari eforturi si nu pot fi afisate pentru vreme indelungata.

Coafurile punk au cunoscut de-a lungul timpului o stilizare continua, in prezent profesionistii de marca avand posibilitatea sa creeze variante deosebit de inspirate si sa le adapteze special pentru dumneavoastra, indiferent de varsta sau de sex. Probabil nici un alt stil de coafura nu permite particularizarea si unicitatea atat de transant precum stilul punk, aici aparand de fapt si sublimul acestui trend in moda, care iti ofera sansa rara de a putea sa te exprimi la adevarata ta valoare, promovand astfel la exterior o imagine care te reprezinta doar pe tine insuti si pe nimeni altcineva.

Mai ales pentru femeile interesate sa ramana in pas cu moda, cultura punk si influentele sale in plan artistic ar trebui sa devina o preocupare constanta pentru anii care vor veni deoarece acest trend va merge la unison cu inovatiile vestimentare si de coafura propuse de casele mari de moda si de aceea merita sa afli mai multe pe aceasta tema pentru a fi capabila sa iti definesti inspirat un stil propriu, original si in deplin acord cu tendintele reale ale modei internationale. Stilul punk abia incepe sa isi faca simtita ascensiunea tintind eleganta clasica si dorindu-si sa o domine definitiv pe aceasta deci sa fim cu toate pregatite din timp ca sa nu ne trezim peste noapte complet anacronice si desuete. 

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu