Frumusete Ingrijire corporala

Clasificarea tehnicilor si metodelor folosite in aromaterapie

Clasificarea tehnicilor si metodelor folosite in aromaterapieAromaterapia isi dovedeste eficienta pentru frumusete si sanatate pe cai diverse, uneori fiind de ajuns sa parfumam aerul cu o aroma favorita pentru a ne simti mai bine, iar alteori avand nevoie sa facem o baie cu spuma si arome sau un masaj terapeutic in prezenta uleiurilor si a candelutelor parfumate.

Pentru foarte multa lume cea mai accesibila cale de a profita de aromaterapie este cea ieftina si deloc complicata a mirosirii uleiurilor esentiale prin simpla deschidere a unui flacon si inspirarea periodica a aromelor florale sau exotice care ne motiveaza cel mai bine. Aceasta metoda se numeste si inhalare si este prima dintre tehnicile utile in aromaterapie.

Exista apoi aparate speciale pentru distribuirea mirosurilor in camera similare cu cele utilizate pentru pastilele de tantari care vor necesita caldura pentru a evapora uniform esentele din uleiurile noastre preferate. Asemenea aparate se utilizeaza cu moderatie, copiii nu trebuie expusi des la aromele utilizate, iar noi e bine sa profitam de aceasta metoda doar in serile speciale adica nu foarte des.

Persoanele care urmeaza un tratament mai indelungat unde se utilizeaza si aromaterapia pot primi si tuburi imbibate cu unul dintre uleiurile volatile folosite in aromaterapie de unde sa poata inspira in orice loc s-ar afla cate putin din mirosul terapeutic care sa le poata aduce putina relaxare si calm. Aceste tuburi se numesc si inhalatoare pentru uz personal si functioneaza ca cele utilizate de noi atunci cand avem nasul infundat.

Bijuteriile pot si acestea sa apara in cadrul aromaterapiei ca metoda de tratament, aici putandu-se oferi bratari, brose, cercei, coliere si multe altele construite din materiale speciale care pot absorbi uleiurile esentiale, eliberandu-le apoi aroma incetul cu incetul. In asemenea situatii cosmetica se imbina foarte frumos cu aromaterapia deoarece multe astfel de arome sunt si deosebit de atragatoare atunci cand le porti, conferindu-ti de aceea un sentiment suplimentar de incredere in sine.

Pentru perioadele calduroase si uscate ale anului dispozitivele pe baza de caldura sunt complet de evitat si de aceea acum se poate face apel la alte aparate asemanatoare umidificatoarelor de camera, care parfumeaza si racoresc camera intr-un mdo inspirat. Nu sunt foarte ieftine insa merita achizitionate datorita eficientei lor sporite. Pot fi montate in intreaga locuinta, inclusiv in camera de baie si au temporizatoare care dozeaza perfect amestecul de apa si uleiuri esentiale folosit.

Unele dispozitive tip spray se intalnesc de asemenea in aromaterapie atunci cand pretentiile noastre sunt ridicate si nu dorim sa diluam deloc uleiurile volatile. Asemenea sprayuri de camera pulverizeaza in doze mici uleiul, dar atat de fin si bine incat aromele se raspandesc uniform in camera dand o impresie generala de bine si confort sporit. Cei care au bani de investit merita sa le incerce deoarece aromele nealterate ale uleiurilor esentiale sunt superioare celor indoite cu apa sau alte substante.

Pentru masaj sau baie de asemenea exista in aromaterapie produse speciale, uleiurile de masaj nefiind in general recomandate terapiei prin inhalare si viceversa. Pregatirile pentru sedintele corecte de aromaterapie sunt intotdeauna minutioase si de aceea nici nu trebuie sa ne repezim sa facem astfel de sedinte prea des. Aromaterapia, in special cea facuta prin inhalare se poate dovedi periculoasa pentru sanatate daca nu alternam aceasta metoda cu altele mai putin periculoase precum masajul sau baile relaxante.

Impachetarile in arome esentiale se practica de foarte multa vreme insa aceasta tehnica nu e recomandat sa fie aplicata acasa ci doar la salon deoarece dozarea gresita si repetarea deasa a sedintelor ar putea avea un efect complet de nedorit asupra pielii si a altor organe in doar cateva saptamani de zile. Pentru un succes deplin trebuie obligatoriu consultat un specialist, facut un plan de actiune si abia apoi se poate adopta aromaterapia ca forma alternativa de vindecare. Este o terapie deosebit de utila si placuta, dar are riscurile sale si de aceea nu uitati sa va consultati mai inainte de orice cu profesionistii, inclusiv cu medicul vostru de familie.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu