Frumusete Ingrijirea parului

Tunsorile ideale pentru fata rotunda

Tunsorile ideale pentru fata rotundaFata rotunda este una dintre cele mai mari provocari pentru stilisti, acestia neavand prea multe optiuni la indemana si fiind adesea obligati sa recurga la tot felul de artificii estetice atunci cand au de lucrat cu o persoana care prezinta aceasta caracteristica.

O tunsoare clasica recomandata pentru fata rotunda este in stilul layer bob, aici insa permitandu-se si incurajandu-se chiar variatii de tipul tunsorii straight bob sau heavy bob ori chiar si punk bob, toate acestea avand in comun taietura mai lunga de nivelul barbiei si artificiile de volum redus pentru partile laterale.

O tunsoare in valuri poate oferi fetei rotunde un plus de gingasie si tinerete, iar daca valurile nu sunt lasate sa curga lin pe langa obraji ci sunt usor inasprite de un efect tip arici atunci se va obtine exact lucrul contrar, respectiv un chip mai matur, preferat foarte tare de adolescente si tinerele care doresc sa isi ascunda varsta reala.

Stilul bob pentru par lung este de departe cea mai buna varianta pentru fata rotunda insa destul de putine femei beneficiaza de un par lung si de aceea se opteaza si pentru tunsoarea bob moderna, mai scurta la ceafa si mai lunga in fata, cu rezultate diferite, de la caz la caz si de la stilist la stilist.

Intrucat bobul a devenit de ceva vreme oarecum plictisitor si repetitiv, stilul pixie merita incercat alternativ, efectele fiind foarte bune daca se mentine parul fara volum exagerat si se renunta complet la carlionti sau alte trucuri pentru incretirea parului. O tunsoare pixie de succes merge bine cu fata rotunda, dar este adresata in special parului scurt si mai rar parului lung sau mediu spre lung.

Persoanele care au fata rotunda si parul carliontat sau de-a dreptul cret nu trebuie sa dispere deoarece mai nou au aparut si variante de tunsori moderne care se realizeaza pe uscat, in acest mod putandu-se face o coafura de exceptie chiar si pentru parul cret, clientele care au incercat si asemenea tunsori fiind deja foarte multumite de rezultate.

De preferat este insa ca toate femeile care au o fata rotunda sa lase parul sa creasca cat mai lung deoarece astfel vor beneficia de sanse mai bune atunci cand se prezinta la salonul de coafura.

Fata rotunda ramane deci una dintre provocarile cele mai mari pentru stilisti si trebuie sa le oferim acum acestora o mana suplimentara de ajutor, lucru cu atat mai usor de indeplinit mai ales ca e vorba despre propria noastra imagine precum si despre multumirea noastra sufleteasca.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu