Cosmetica si machiaj Frumusete

Trucuri eficiente pentru sprancene perfecte

Trucuri eficiente pentru sprancene perfecteO pereche de sprancene bine ingrijite sporeste simetria fetei si adauga astfel un plus de frumusete intregului chip, nu putine fiind insa femeile care neglijeaza acest lucru, punand un accent crescut pe machiaj, dar lasand deoparte sprancenele deoarece ele cred ca intretinerea lor ar cere prea multa vreme.

In realitate insa sprancenele perfecte nu cer atat de mult timp pentru a fi intretinute la superlativ, fiind necesar sa le acordam mai multa atentie doar o data la 10 zile sau chiar si mai rar pentru a continua apoi cu masuri simple de ingrijire si retusare zilnica.

Atunci cand ne ocupam in mod special de sprancene, primul lucru care trebuie facut este curatarea si scurtarea lor corecta, avand nevoie initial de o perie speciala si de ceva solutie de curatat mascara. Dupa ce sunt periate si curatate sprancenele cu o miscare de jos in sus, se apeleaza la un foarfece mic pentru a se scurta toate firele care depasesc conturul dorit de noi.

Dupa ce firele sunt periate frumos ajungand iarasi la forma si conturul planuit de noi, se apeleaza la creionul pentru sprancene si se traseaza in mod simetric, plecand din dreptul nasului o linie fina sub fiecare dintre sprancene, creandu-se astfel un contur insesizabil si cat mai natural posibil.

Dupa conturarea sprancenelor intr-o forma mai mult sau mai putin arcuita (atentie, arcul pronuntat nu este considerat natural!) si alungirea lor, dar numai putin dupa coltul exterior al ochiului, se umplu portiunile rare cu acelasi creion de sprancene si se da un ultim retus, pensandu-se toate firele care ies din contur.

Cu peria de sprancene se fixeaza tot conturul prin apelul la mascara transparenta, putandu-se folosi si fard, desi acesta nu mai este in prezent recomandat de stilisti. Daca mai e nevoie, se pot umple din nou spatiile rare sau goale si se retuseaza totul sub mascara transparenta.

Este o operatiune care se face cam o data la 10 zile sau chiar si mai rar, daca sprancenele cresc mai greu si nu necesita de aceea prea mult timp sau eforturi deosebite. Fardul nu prea este necesar, dar se poate aplica inainte de a iesi, insa curatarea zilnica a sprancenelor de impuritati si retusarea cu ajutorul periei plus ceva mascara transparenta vor fi de mare ajutor pentru succesul machiajului zilnic.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu