Frumusete Ingrijire corporala

Ce parfumuri vom purta in aceasta iarna?

Ce parfumuri vom purta in aceasta iarna?Iarna avem nevoie de parfumuri care sa sugereze subtil nu doar sezonul in sine, dar si starea noastra de spirit, totul fiind acum mai profund si mai incarcat de arome si senzatii diverse decat pe timp de vara. Toamna tarzie se afla desigur inca prezenta in trena parfumurilor din anotimpul rece, acestea putand aminti atat de fosnetul frunzelor uscate cat si de aerul rece si tare al zilelor de iarna.

Imbracamintea groasa dicteaza din pacate trendul pentru parfumurile de iarna, acestea trebuind din aceasta cauza sa fie mai intense, lucru pozitiv cu siguranta pentru plimbarile in natura, dar nu foarte inspirat pentru popasurile de la interior. Din acest motiv, aplicarea acestor parfumuri trebuie gandita judicios, iar dozele recomandate ajustate dupa necesitatile de moment.

Aromele lemnoase, cele exotice sau dulci rezista mai multa vreme aplicate direct pe piele si uneori chiar pe haine, cele mai cautate parfumuri fiind acum parfumurile cu miros de cedru, santal, mosc, scortisoara, vanilie, nucsoara, ciocolata ori rom. Unele note florale par a fi mai cautate iarna precum crizantemele ori trandafirii, iar fructele nu lipsesc nici acestea fiind mai prezente prin citrice sau grapefruit roz.

In aceasta iarna, condimentele si aromele lemnoase sunt recomandate de catre specialisti mai mult decat alte oferte din cele existente pe piata de cosmetice, atat parfumurile cu aroma de condiment cat si cele lemnoase avand avantajul de a fi persistente, dar si suficient de usoare incat sa nu deranjeze la interior. Citricele ar fi din acest punct de vedere ultima alegere, iar notele florale pot sau nu sa fie afisate dupa preferinta.

Desi nu pare prea mult la o prima vedere, oferta de parfumuri pentru iarna 2011 este infiorator de bogata, acest lucru fiind usor de descoperit imediat dupa ce pasesti pragul unui magazin de cosmetice.

Producatorii sunt anul acesta mai mult decat generosi, iar competitia acerba a condus la o foarte buna diversificare a produselor pentru sezonul rece, cu siguranta acest lucru urmand sa fie intru totul pe placul cumparatoarelor care astfel vor avea ocazia sa probeze la prima mana cele mai chic parfumuri de sezon din ultimii ani de zile.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu