Frumusete Ingrijirea parului

Tratamente naturiste pentru caderea parului

Tratamente naturiste pentru caderea paruluiPierderea si rarirea parului sunt considerate a fi procese care insotesc inaintarea in varsta a tuturor femeilor, dar exista si alte cauze de natura genetica sau fizica care pot contribui din plin la pierderea accentuata a parului sau rarirea sa.

O dieta nesanatoasa va conduce mai rapid la pierderea parului, mai ales daca exista un istoric de natura genetica sau daca parul se vopseste des ori este expus la soare si de aceea primul pas pentru prevenirea si stoparea caderii parului va fi intotdeauna adoptarea unei diete echilibrate.

Multe minerale si vitamine sunt necesare la dieta pentru un par sanatos si bogat, dar biotina sau vitamina B7 si zincul necesita sa fie luata si ca suplimente in doze modice, fiind nutrimente esentiale pentru buna intretinere a parului. Daca suplimentar se mai face apel si la tratamente topice cu rogaina, tricomina sau nizoral atunci se vor vedea si efecte dintre cele mai bune in timp destul de scurt.

Dintre tratamentele naturiste pentru sanatatea parului cele mai eficiente par a fi cele pe baza de ceaiuri pentru spalat parul din mesteacan, salvie, nalba mare, urzica, brusture, cimbrisor etc. Acestea ceaiuri se prepara in acord cu indicatiile de pe prospect pentru uzul lor intern sau extern si pot fi aplicate ca atare pentru perioade mai lungi sau mai scurte de vreme.

Tratamentele naturiste pentru caderea parului nu sunt insa deosebit de eficiente, mai recomandate fiind cele pe baza de minoxidil si alte substante descoperite relativ recent care nu dau efecte secundare chiar daca se aplica pe timp indelungat si care au dovedit a avea o eficienta marita pentru stoparea caderii parului si regenerarea parului.

Persoanele care au insa incredere si in tratamentele naturiste pentru caderea parului pot apela in voia cea buna si la asemenea alternative de tratament, dar este bine sa faca apel si la metodele moderne pentru a inregistra totusi niste succes mai mari si a se bucura de un par mai des si mai sanatos pe zi ce trece.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu