Beauty quizz Frumusete

Cum alegem un parfum care sa ne reprezinte pe deplin?

Cum alegem un parfum care sa ne reprezinte pe deplin?Diversitatea impresionanta de parfumuri de pe piata de cosmetice nu incurajeaza deloc o alegere inspirata pentru multe dintre femeile din zilele noastre, astfel incat este adesea dificil sa alegi exact pe acela care te reprezinta mai bine.

Din fericire insa stilistii vin sa ne ofere o mana de ajutor si in acest domeniu, ei reusind sa clasifice foarte clar parfumurile dupa sursa lor de provenienta si apoi recomandandu-le inspirat pentru categorii de varsta sau tipuri aparte de personalitate.

In acest mod, devine deja mult mai simplu sa iti alegi parfumul in deplin acord cu preferintele personale si tendintele modei, fiind de ajuns sa consulti clasificarile realizate de stilisit pentru a sti ce tip de parfum te va prinde mai bine.

1. Parfumurile ambrate
Parfumurile ambrate sau orientale contin de regula mirosuri naturale dulci si senzuale precum vanilia, moscul, diverse rasini specifice Orientului sau flori exotice si sunt probabil cele mai puternice parfumuri pentru femei de pe piata. Sunt destinate in primul rand celor care transpira mai mult decat media si pot fi alese in variante diferite atat pentru mediul profesional cat si pentru cel social.

2. Parfumurile din esente lemnoase
Santal, paciuli, cedru sau mirt sunt doar unele dintre esentele folosite pentru obtinerea acestor parfumuri. Sunt esente versatile, care pot fi purtate la multe ocazii si se adreseaza in special femeilor adulte, profesionistelor si femeilor maritate. Ofera deopotriva puritate si rafinament si merita luate in considerare ca o alegere inspirata pentru categoriile amintite anterior.

3. Parfumurile florale
Femeile tinere si cele necasatorite vor putea opta cu incredere pentru un parfum floral la alegere deoarece acestea pot atrage usor atentia unui potential partener, sunt suficient de persistente si ofera un plus la capitolul feminitate si frumusete. Asemenea parfumuri maresc increderea in sine si nu de putine ori sunt preferate si de alte categorii de varsta.

4. Parfumurile fructate
Placut nuantate si mereu pline de prospetime, parfumurile fructate sunt in primul rand favoritele adolescentelor, dar mai toate femeile aleg sa le poarte in anotimpul rece. Ideale pentru acelea dintre noi care aleg clasicul in defavoarea trendurilor moderne, parfumurile fructate sunt alegerea inspirata pentru cele care petrec multa vreme in compania grupului de prieteni, la scoala sau in public.

5. In sfarsit, parfumurile tip sport inglobeaza deseori universul oceanelor sau a padurilor vesnic verzi si sunt alegerea inspirata pentru femeia moderna, preocupata mereu de afacerile sale si de bunul mers al lucrurilor acasa, in sanul familiei. Mereu la moda si foarte moderne prin nuantele lor parca niciodata aceleasi, parfumurile sport sunt optiunea ideala pentru orice femeie cu o viata deosebit de activa.

Clasificarile stilistilor sunt bineinteles mai nuantate decat cea oferita orientativ de noi, dar in esenta cam despre aceste tipuri de parfumuri este vorba atunci cand vine vorba despre oferta existenta pe piata. Plecand de aici, nu e apoi prea dificil sa alegi un parfum in acord cu varsta ta, tipul de personalitate si contextul social in care doresti sa porti acest parfum.

Nu este obligatoriu sa se limiteze alegerea doar la recomandarile stilistilor insa e de preferat sa fie urmate initial asemenea recomandari macar pana ce se dobandeste ceva mai multa experienta deoarece altfel pot fi luate decizii complet neinspirate care mai apoi sunt si dificil de corectat.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu