Cosmetica si machiaj Frumusete

Tips: Cum sa te machiezi corect in sezonul rece?

Tips: Cum sa te machiezi corect in sezonul rece?Orice procedeu de make-up incepe cu ingrijirea tenului, care este, desigur, cea mai importanta operatiune! Iarna, tenul are nevoie de dubla hidratare, de aceea este necesar sa ne pregatim din timp produsele care ne vor insoti in aceasta perioada. Cred ca nu mai este nevoie sa precizez ca nu trebuie sa folosesti aceleasi cosmetice in ambele sezoane.

In sezonul rece avem nevoie de o crema intensiv hidratanta si de un fond de ten de calitate, pe cand in sezonul cald e de preferat sa evitam fondul de ten. Acesta din urma se va alege, dupa cum stiti (sper!) cu o nuanta mai deschisa, ci nu mai inchisa!! Am observat de foarte multe ori greseala aceasta, desi este atat de usor sa aveti un ten perfect, nici nu va imaginati. Crema se poate aplica seara, pentru ca in timpul noptii se absoarbe cel mai bine. Daca o aplicati dimineata, asteptati sa intre in piele foarte bine, apoi folositi fondul de ten. Astel, puteti evita urmele inestetice.

Daca nu va intelegeti bine cu cremele de fata, va recomand apa termala, pe care o veti tine la frigider si o veti aplica in fiecare dimineata, lasand-o sa isi faca efectul.
Tips: umeziti putin si buretelul cu care aplicati fondul de ten. Buretelul neumezit va retine fondul de ten in interior si nu va va permite o aplicare uniforma. Daca ati folosit in prealabil crema, pielea este deja hidratata, deci este de evitat acest procedeu.    

Pentru a nu parea palide, se va aplica o pudra in nuanta tenului si un blush sidefatPentru tenul deschis, blush-ul va fi de culoare roz. Tenului inchis i se potriveste blush-ul piersica. Acesta se aplica de la pometi in sus, pe partile laterale, intr-un strat discret. Nu va incarcati de blush!

Iarna, persoanele cu tenul inchis vor pune accentul pe machiajul ochilor si mai putin pe buze. Un fard mat, aplicat in umbre si un rimel waterproof (asta ca sa nu se strice de la frig!) sunt ingredientele speciale. Fardul se va alege in functie de culoarea ochilor. Se va evita machiajul de tip “smokey eyes” pe timp de zi. Gloss-ul incolor sau nude se potriveste perfect.

Tenul deschis se intelege bine cu un machiaj al ochilor discret. Un fard alb sau crem si un rimel sunt suficiente. Buzele vor reprezenta centrul de interes si vor fi puse in valoare printr-un rosu intens. Nu va sfiiti sa incercati acest tip de machiaj, efectul este garantat chiar si in plina zi. Alegeti ruj in loc de gloss, este mult mai rezistent si se potriveste mai bine sezonului rece.  

Foto: Northfoto.com

Tips: Cum sa te machiezi corect in sezonul rece?Tips: Cum sa te machiezi corect in sezonul rece?

Diana Ilie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu