Frumusete Ingrijirea parului

Metode naturale pentru nuantarea parului

Metode naturale pentru nuantarea paruluiProbabil cea mai simpla cale la indemana noastra pentru a ne colora parul fara investitii in produse scumpe, metodele "naturale" de nuantare au efecte bune si sunt simplu de aplicat, fiind insa adresate mai ales persoanelor cu parul blond sau saten si mai putin brunetilor si parului castaniu.

Multe plante vor asigura deschiderea la culoare a parului sau, dimpotriva, o nuanta mai inchisa daca sunt aplicate in apa pentru spalat, dintre acestea cele mai cunoscute fiind musetelul, cicoarea, merisorul, coaja de portocala, frunzele de nuc, feriga, galbenelele, rubarba, ceaiul rosu, ceaiul verde, ceaiul negru etc.

Soarele este un alt agent natural cu rol bun in deschiderea la culoare a parului, expunerea la soare putand grabi procesul de nuantare a parului. Daca parul se uda in prealabil in apa clorinata de la robinet sau din pisicina, procesul va fi mai rapis, parul deschizandu-se mai usor la culoare.

Zeama de lamaie este unul dintre cei mai vechi agenti de decolorare naturala a parului, fiind nevoie insa sa se dilueze in cantitati mai mari de apa pentru a nu ataca rezistenta firelor de par. Mai sigura din acest punct de vedere este infuzia din coaja de lamaie sau de portocala care nu va avea acelasi efect distrugator asupra parului.

Uleiul de masline in combinatie cu zeama de lamaie sau alte ingrediente pentru nuantarea parului actioneaza foarte eficient si fara efecte secundare, parul primind in acest mod si un benefic tratament de hranire a radacinii firelor sale.

Produsele naturale pentru nuantarea parului nu se aplica decat pentru perioade scurte de vreme, in tot acest timp, dar si dupa aceea fiind nevoie si de sampoane si alte produse de intretinere destinate in mod expres parului vopsit, situatia impunand substante speciale care sa ajute la hranirea si protejarea firelor de par.

Nu neaparat mai eficiente decat vopseaua clasica de par, produsele naturale pentru nuantare sunt insa mai accesibile si pot chiar intari radacina si firul de par daca se aplica in mod corect si pe durate rezonabile de timp.

In functie de starea de sanatate a parului, unele dintre aceste produse vor fi mai recomandate decat altele, informatia necesara in acest sens putandu-se obtine prin consultarea prealabila a celor mai avizate surse, nu doar stilistii, dar si presa scrisa sau cea virtuala avand de oferit sfaturi excelente in acest sens.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu