Frumusete Ingrijire corporala

Tenul uscat ne este dat de la natura, dar cel dezhidratat apare doar din vina noastra!

Tenul uscat ne este dat de la natura, dar cel dezhidratat apare doar din vina noastra!Multe persoane cred ca au un ten uscat si apeleaza destul de frecvent la tratamente cosmetice pentru corectarea acestui tip de ten, dar fara a se prezenta mai intai la medic pentru a sti cu siguranta daca intr-adevar este vorba in cazul dansilor despre un ten uscat sau doar despre o lipsa cronica de hidratare a tenului.

Un stil de viata nesanatos si neglijarea celor mai elementare masuri de ingrijire corporala pot conduce in timp la aparitia aspectului de ten uscat, dar care in realitate este doar dezhidratat si care poate fi "reparat", dar nu prin tratamentele si produsele specifice pentru tenul uscat ci prin tratamente corecte de exfoliere si hidratare a tenului.

Daca in cazul tenului uscat de la natura, productie de sebum este mai scazuta inca de la varste fragede, in cazul tenului dezhidratat productia de sebum poate fi una normala, dar nu si stimulata corespunzator din cauza mentinerii mizeriei si a celulelor moarte in porii fetei, de unde nu se indeparteaza corespunzator printr-o igiena corecta si zilnica.

Prin cresterea consumului de apa peste zi pana la 7-8 pahare de apa pe zi si exfolieri si hidratare corecta a tenului se poate reveni in relativ scurta vreme la un ten normal, productia de sebum fiind astfel stimulata corespunzator si disparand aspectul de piele uscata. Igiena fetei si a pielii in general trebuie insa aplicata dupa un program riguros.

In afara de masurile de curatare si hidratare a tenului uscat, mai este nevoie si de protejarea constanta a tenului de frig, radiatii solare si vant, iar pentru efecte mai rapide se poate apela si la solutii pe baza de acid hialuronic care vor mentine nivelul de umiditate din piele la cote ridicate.

Produsele folosite pentru exfolierea pielii uscate trebuie sa fie din gama produselor destinate pielii sensibile, adica nu foarte abrazive, pentru a proteja pielea si asa expusa la un stres marit de alte accidente. La final, rezultatele vor fi mai mult decat satisfacatoare, trebuind bineinteles mentinute la aceleasi standarde masurile de igiena si intretinere a tenului si pe viitor.

Daca nu sunteti deci siguri ca aveti un ten uscat sau doar un ten dezhidratat, prezentati-va mai intai la medic unde vi se va oferi un raspuns corect si prompt si abia apoi apelati la un tratament adecvat pentru tipul vostru de ten. Astfel veti evita orice posibil accident si va veti putea bucura de un plus de sanatate si de frumusete fara a cheltui inutil pe tratamente cosmetice scumpe si lipsite complet de rezultate.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu