Cosmetica si machiaj Frumusete

Tehnici de machiaj pentru un efect de “ochi mari”

Indiferent daca aveti o pereche de ochi mai micuti de la natura sau daca ochii sunt obositi din cauza privarii de somn, exista metode eficiente pentru crearea unui efect de ochi frumosi si mari prin apelul la trucuri inteligente de machiaj.
 
Ochii mari au reprezentat dintotdeauna un ideal de frumusete din perspectiva barbatilor, dar mai ales pentru femei, iar apelul la cosmetice si idei inspirate de machiaj poate ajuta din plin la obtinerea, fie si temporara, a acestui efect special de ochi mari, sexi si plini de prospetime.
 
1. Pleoapele trebuie tratate cu un machiaj nud
 
Umbrele de ochi mate cu aspect nud sunt un bun punct de plecare, de aici putandu-se apoi incepe colorarea si realizarea machiajului propriu-zis.
 
2. Aplicarea conturului de ochi
 
Desenati conturul pe pleoapele superioase si inferioare, plecand de la coltul interior al ochilor catre cel exterior folosind contur de ochi maroniu deschis sau cenusiu. Puneti accent pe zona exterioara, la coltul exterior al ochilor pentru a crea efectul de ochi lungi si mari.
 
3. Daca nu folositi mascara neagra pe gene, apelati la un creion alb si trasati o linie subtila chiar sub gene pentru a deschide ochii. Daca preferati culorile inchise, folositi mai multa mascara catre partea exterioara pentru a mari aspectul ochilor.
 
4. Adaugati si un pus de profunzime
 
Aplicati noi umbre de ochi, o tonalitate sau maximum doua mai inchise decat machiajul nud folosit initial. Omogenizati usor cu degetele culorile accetuand mai mult partea superioara, sub sprancene.
 
5. Iluminarea ochilor
 
Apelati la highlighter sau pudra alba pentru colulturile interioare ale ochilor. Aplicati de asemenea putin si imediat sub oasele sprancenelor.
 
6. Machiati genele 
 

Ochii sunt mai mari in functie de cat de groase si bogate vor fi genele. Curbati genele si aplicati mai multe straturi de mascara de buna calitate. Alternativ, puteti plusa acum cu o pereche de gene false.

Sursa foto: Pinterest.com

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu