Frumusete Ingrijirea parului

Hairstylistii, confidentii clientelor din saloanele de coafura

Hairstylistii, confidentii clientelor din saloanele de coafuraScaunul de coafor, asemenea canapelei din cabinetul psihoterapeutului, ii face pe clientii saloanelor de coafura sa se destainuie deseori mai mult decat ar fi recomandat. Nu spune nimeni sa nu comunici cu profesionistul la care ai programare sau chiar sa deveniti apropiati si sa comunicati deschis, dar aminteste-ti ca el este la serviciu, nu este prietenul tau si, prin urmare, nu are rost sa ii povestesti ce ai mancat, ce nota a luat copilul la scoala sau ce cadou i-ai cumparat sotului.
 
Unde mai pui ca, daca schimbi des salonul sau te afli intr-un alt oras decat cel de resedinta si pastrezi obiceiul de a povesti intimitati la coafor, s-ar putea ca infomatia sa ajunga catre mai multi oameni decat iti imaginezi. Spre exemplu, esti invitata la o nunta in Cluj, alegi un salon la care sa te coafezi si vrei sa porti o discutie pentru a nu te plictisi. Specialistii recomanda ca e mai bine sa te abtii sau sa te rezumi la lucruri banale si generale fara a intra in intimitati, politica sau religie. Sunt subiecte considerate sensibile si ai putea isca diverse controverse.
 
Hairstylistii afla in timpul orelor de program tot felul de detalii intime despre clientii lor. Insa, spre deosebire de alte categorii profesionale, precum medicii si avocatii, profesionistii din industria infrumusetarii nu sunt nevoiti sa respecte vreun acord de confidentialitate, atentioneaza marketwatch.com.
 
Stiu atat de multe lucruri pe care imi doresc sa nu le fi aflat niciodata. O femeie mi-a spus la un moment dat ca si-a inselat sotul. Aveam o programare cu sotul ei pentru ziua urmatoare”, a povestit Michael Duenas, hairstylist, pentru sursa citata.
 
Potrivit unui sondaj realizat de Pivot Point in SUA, 52% dintre respondenti au apelat la serviciile aceluiasi hairstylist pe o perioada  mai mare de trei ani, iar 38% recunosc ca au discutat despre viata lor privata in salonul de coafura. Specialistii citati in studiu spun ca lumea este mai dispusa sa discute despre viata intima cu hairstylistul decat cu medicul sau dentistul.
 
Naz Kupelian, proprietarul unui salon de coafura citat de aceeasi sursa, a incercat sa opreasca seria dezvaluirilor din partea clientilor. “Clientii n-ar trebui sa dezvaluie prea multe hairstylistului. Avem o regula care spune ca un client este un client, nu un prieten, asa ca nu vreau ca angajatii mei sa socializeze exagerat cu clientii.”
 
Unii hairstylisti chiar au publicat carti plecand de la povestile auzite in saloanele de coafura. In memoriile lui Steven Smith, “It Shoudn`t Happen to a Hairdresser”, acesta dezvaluie secretele vedetelor care au trecut prin scaunului sau de-a lungul timpului.
 
Chiar daca nu esti o vedeta si viata ta nu face obiectul ziarelor de scandal, ar trebui sa asculti sfatul dat de Robin Q. Daumit in “Confessions of a Hairdresser: Gossip, Gossip and More Gossip!”: “Ai grija ce povesti impartasesti cu hairdresserul. Nu stii niciodata unde vor ajunge.”
 
Pentru a alege cel mai potrivit salon nevoilor si exigentelor tale, acum ai la dispozitie cea mai mare comunitate a hairstylistilor din Romania, la un click distanta: www.stilistidetop.ro.

Redactia Egirl

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu